Nieuws

Portugees voetbal in nood, hulde aan de bankgaranties

Portugees voetbal in nood, hulde aan de bankgaranties

De Portugese voetbalwereld stevent op een massaal faillissement af als een groot aantal topclubs geen overheidssteun krijgt om 33 miljoen euro aan schulden bij de fiscus te voldoen. Dat liet de voorzitter van de Portugese bond (FPF), Fernando Gomes, gisteren weten.

Onder de noodlijdende clubs bevindt zich FC Porto, dat twee weken geleden Marc Janko voor een miljoenenbedrag overnam van FC Twente. Ook Sporting Lissabon, de werkgever van de Nederlanders Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel, zit in de problemen. Verder staan Benfica, Guimaraes en Sporting Braga diep in het rood. Bij de laatste club staat de Nederlander Nigel Velder (ex-Feyenoord onder 19) onder contract.

Volgens de president van de Portugese bond kunnen de clubs met geen mogelijkheid hun schulden bij de belastingdienst betalen. ,,We moeten dringend een oplossing vinden. Als er de volgende weken geen geld op tafel komt, moeten tientallen clubs onvermijdelijk hun activiteiten staken’’, luidde Gomes de noodklok.

Zowel bij Stijn Schaars Ricky van Wolfswinkel en Marc Janko werden keiharde bankgaranties geëist door de verkopende clubs. Zowel Twente, AZ als FC Utrecht is dus verzekerd van de uitkering van het totale transferbedrag, dat in veel gevallen in fases wordt overgemaakt.

Bron: Telegraaf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties