Nieuws

Schreuder tevreden over uitvoering nieuwe tactiek, niet over rendement

Schreuder tevreden over uitvoering nieuwe tactiek, niet over rendement

Alfred Schreuder speelde vandaag de eerste competitiewedstrijd met de nieuwe 5-3-2 tactiek. De afgelopen week werd deze tactiek in het geheim getest tegen VFL Osnabrück, en ondanks de nederlaag lijkt hier potentie in te zitten. Echter moet dan wel het rendement omhoog, zo zegt trainer Alfred Schreuder na afloop van de wedstrijd in gesprek met Jan-Joost van Gangelen van Foxsports.

"Als je het eerste uur kijkt denk ik dat we zeker niet de mindere zijn dan Feyenoord. Met rust sta je 1-0 achter terwijl je denk ik de meeste kansen hebt gecreëerd. Dus wat dat betreft stond het goed en dat was heel belangrijk. Uiteindelijk hadden we daar meer gebruik van moeten maken in die eerste helft."

"Na rust beginnen we goed", vervolgt Schreuder. "Maken de 1-1 en volgens mij verzuimen we om de 2-1 te maken. En dan staat het in vijf minuten plots 3-1 en dat is natuurlijk slecht. Het is moeilijk te verklaren. Ik had het gevoel dat de 2-1 wat gelukkig was en die derde valt er snel overheen en dat kan niet gebeuren dat je in vijf minuten de wedstrijd weggeeft."

[google]Net als aanvoerder Bjelland is Schreuder het eens dat er slordig werd verdedigd. "Slordig, maar dat hebben we zelf ook al gezegd. Volgens mij heeft Feyenoord weinig kansen gecreëerd, alleen verlies je wel met 3-1. We hebben alles gedaan om te winnen. Ik vind alleen dat we bij fases veel meer lef hadden moeten tonen in balbezit. Dat deden we na rust tien minuten wel heel erg goed, maar dan is het alsnog pijnlijk dat je alsnog verliest."

Slotconclusie is dan ook dat Schreuder tevreden is over de uitvoering van de nieuwe tactiek, maar dat er moet worden gewerkt aan het rendement. "Je kan niet tevreden zijn als je met 3-1 verliest en dat is heel duidelijk. Maar als je de eerste helft kijkt naar hetgeen we gecreëerd hebben, is veel meer geweest dan in de voorgaande wedstrijden. Als je dan kijkt naar het rendement, dat moet wel omhoog", besluit de oefenmeester.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties