Nieuws

"Situatie van Gouriye was voor mij wel een schrikbeeld"

"Situatie van Gouriye was voor mij wel een schrikbeeld"

Mike te Wierik doorliep de hele jeugdopleiding bij FC Twente, maar staat tegenwoordig onder contract bij Heracles Almelo. Bij die club is de rechtsback uitgegroeid tot een vaste waarde en heeft hij zelfs Jong Oranje gehaald.

"Ik heb FC Twente altijd een mooie club gevonden", zegt Te Wierik deze week in Voetbal International. "Maar als jeugdspeler ga je op een gegeven moment ook pragmatisch redeneren. Waar heb ik de meeste kans om door te breken? Toen ik in de A-jeugd speelde was Steve McClaren trainer van FC Twente. Er werden steeds meer buitenlanders aangetrokken en op een gegeven moment zag je gelouterde profs als David Carney, Nikita Rukavytsya en Nashat Akram meedoen in het beloftenteam. Voor een zelf opgeleid talent als Ninos Gouriye was daarom geen plaats, hij moest geregeld meedoen bij ons, met de A-jeugd. Voor je gevoel werd hij gedegradeerd naar het derde elftal."

[google]"Ik was destijds zeventien jaar en de situatie van Ninos was voor mij wel een schrikbeeld, ja", zo vertelt Te Wierik over die tijd. "Als ik in die periode met mijn voetbalvrienden Thomas Bruns en Joey Belterman in het busje zat zei ik geregeld: Als Heracles me vraagt zit ik zo in Almelo. Via René Kolmschot kreeg ik begin 2010 een gesprek met Gertjan Verbeek die toen trainer was van Heracles Almelo. Mijn wedstrijden moest ik verdienen, zei Verbeek, maar ik kon in ieder geval elke dag meetrainen bij de eerste selectie. Dat perspectief was beduidend beter dan wat FC Twente me bood, dus ik hoefde niet lang na te denken."

Foto: RTV Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties