Nieuws

"Tegen supportersgeweld, tenzij je daar een hele slechte trainer mee weg krijgt"

"Tegen supportersgeweld, tenzij je daar een hele slechte trainer mee weg krijgt"

FC Twente kent in alle geledingen een rampzalig seizoen. Sportief blijven de prestaties ver achter op de verwachtingen en door financieel wanbeleid heeft de club dit seizoen al zes punten in mindering gekregen. De situatie gaat ook Bureau Sport-presentator en FC Twente-supporter Erik Dijkstra aan het hart.

"Het is ongelooflijk pijnlijk", zegt Dijkstra op NPO Radio 1. "Het doet pijn aan je ogen wat er allemaal gebeurt. Hier in het VARA-gebouw word je er ook aan herinnerd: 'Hé, jij bent toch Twente-fan, gaat lekker hè?'. Eigenlijk sta je voor lul. Zes punten aftrek is ook ontzettend vernederend. En als ik ze dan zie voetballen... Op papier is het best een aardige ploeg, maar het is zo slap, zo zielloos."

[google]Afgelopen zondag werd door middel van spandoeken en grote zwarte rookbommen geëist dat de technische staf zou opstappen. "Ik ben in principe tegen supportersgeweld, tenzij je daar een hele slechte trainer mee weg krijgt", grapt Dijkstra. "Ik vind het echt een hele slechte trainer. En die rellen van afgelopen weekend moet je ook niet overdrijven. Die zwarte rook voor de wedstrijd vond ik eigenlijk wel een ludieke actie. Er zijn verder ook geen gewonden gevallen. FC Twente zat daar als club wel heel fanatiek op en de ME is dan ook heel intimiderend aanwezig. Het gaat gewoon heel slecht met de club. Er wordt heel slecht gevoetbald, slecht beleid gevoerd en als fan heb je het gevoel dat je jarenlang in het ootje bent genomen."

"Schreuder is een slechte trainer, omdat ze gewoon heel slecht voetballen", vervolgt Dijkstra zijn relaas. "En omdat hij niet in staat is om van een redelijke selectie, een fris voetballende, aanvallende ploeg te maken." Dat Twente ook zes punten aftrek heeft gekregen en daardoor mogelijk minder gemotiveerd is, is volgens de presentator niet relevant. "Als trainer ben je gewoon eindverantwoordelijk."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties