Nieuws

Teveel contractspelers dreef Türüç weg bij FC Twente

Teveel contractspelers dreef Türüç weg bij FC Twente

Deniz Türüç is één van de opvallende spelers bij de nieuwkomer in de Eredivisie Go Ahead Eagles. Het goede spel van de 20-jarige middenvelder werd onlangs beloond door uitnodigingen voor het Beloftenelftal en de voorselectie van Jong Oranje. “Het is een teken dat ik goed bezig ben”, aldus de voormalige jeugdspeler van FC Twente die de club medio 2011 noodgedwongen moest verlaten. FC Twente beschikte destijds over teveel contractspelers waardoor er weinig perspectief was voor Türüç.

“Bij FC Twente heb ik de jeugdopleiding doorlopen”, vertelt Türüç (foto rechts) tegenover TsjerkstraMedia. “Ik heb het tot de A1 geschopt, maar na een gesprek met Michel Jansen, op dat moment Hoofd Opleiding Voetbalzaken, wist ik dat ik klaar was bij die club. FC Twente had heel veel contractspelers en wilde me eigenlijk wel kwijt. Voetballers van mijn leeftijd moeten wekelijks voetballen en dat zat er bij Twente dus niet in, daarom ben verder gaan zoeken”.

[google]Türüç droomt ervan om ooit uit te mogen komen voor de Turkse grootmacht Galatasaray. "Ik ben heel blij dat ik een driejarig contract heb bij Go Ahead, maar als ik volgend seizoen een mooie vervolgstap kan maken dan sta ik daar zeker voor open. Ik zal die stap weloverwogen maken. Ik hoop dat ik ooit voor Galatasaray mag uitkomen, want dat is echt mijn droomclub. Een vervolgstap bij een mooie subtopper in de Eredivisie is ook goed denk ik, maar het één hangt ook af waar Go Ahead speelt natuurlijk. Nu ik de Eredivisie heb gezien, zal ik niet meer in de Jupiler League uitkomen”, besluit Türüç.

Foto: Niels Raaben

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties