Nieuws

Twente wil stunten tegen Villarreal

Twente wil stunten tegen Villarreal

Na Zenit Sint Petersburg wacht FC Twente vanavond (07-04-2011) met Villarreal opnieuw een aansprekende tegenstander in de Europa League. De kampioen van Nederland hoopt in de kwartfinale wederom voor een stunt te zorgen.FC Twente treedt in Spanje aan met een fitte selectie. Ook Douglas, die in de eredivisie een schorsing van zes duels uitzit, is inzetbaar. Trainer Michel Preud'homme heeft nog niet gezegd wie speelt. De return is over een week in Enschede. Voor dat duel is de Veste al uitverkocht. FC Twente speelde in 1978 voor de laatste keer in een kwartfinale van een Europees toernooi. Villarreal deed dat de laatste tien jaar nog drie keer.

Preud'homme gelooft niet dat het een nadeel is dat zijn team nog meedoet op drie fronten. 'Mooie overwinningen doen vermoeidheid vergeten', zei hij in de voorbereiding van de wedstrijd tegen Villarreal. 'Als sportman wil je alles winnen. We gaan dus geen keuzes maken tussen beker, competitie en Europa.' Nacer Chadli zat naast Michel Preud'homme tijdens de persconferentie (Zie Video) en reageerde gevat op het verhaal over de vermoeidheid. "Ik ben best moe. Maar als ik rust krijg, zit ik op de bank. En daar zit ik liever niet", aldus de vleugelaanvaller van FC Twente.

Nacer Chadli zit niet graag op de bank

Michel Preud'homme zegt dat de zware belasting voor de spelers nauwlettend in het oog wordt gehouden. "We moeten er voor waken dat we niet over de grens gaan. Natuurlijk is er vermoeidheid. Maar bepaalde zeges kunnen die vermoeidheid ook compenseren", doelde hij ongetwijfeld op de fraaie en belangrijke zege van afgelopen weekeinde tegen PSV.

Nacer Chadli zat naast Michel Preud'homme tijdens de persconferentie en reageerde gevat op het verhaal over de vermoeidheid. "Ik ben best moe. Maar als ik rust krijg, zit ik op de bank. En daar zit ik liever niet", aldus de vleugelaanvaller van FC Twente.

Toen Preud'homme gevraagd werd naar het belang van de Europa League in vergelijking met de competitie en de beker, antwoordde de trainer dat 'het kampioenschap in principe het belangrijkste is. Maar vraag me niet om te kiezen. Ik heb twee kinderen en daar kan ik ook niet tussen kiezen."

Met het oog op de wedstrijd erkende de trainer dat zijn team niet altijd even scherp begint. "Maar op een of andere manier weten ze het toch altijd weer een oplossing te vinden om het tot een goed einde te brengen en dat is wel knap."

Janssen: roken en voetballen op hoog niveau

Theo Janssen bewijst dat het kan: roken en voetballen op hoog niveau. Maar had hij niet nog veel beter kunnen zijn?Zit-ie dan. De beste voetballer ter wereld. Verscholen op het krappe balkonnetje van een Duits hotel. Lurkend aan een bakje koffie. Afgesneden van de buitenwereld. Denkt-ie. Teamgenoot Willy Sagnol zit naast hem en heeft zijn polo van de Franse ploeg maar uitgetrokken. Wat maakt het uit, niemand die hem ziet.

Zinedine Zidane negeert de verdediger met het ontblote bovenlijf. Hij staart voor zich uit en tilt rustig zijn rechterhand op. Met zijn wijs- en middelvinger brengt hij de gloeiende sigaret naar zijn lippen. Hij sluit zijn ogen en inhaleert. Klik. Flits. Betrapt.

De foto van de rokende stervoetballer gaat de hele wereld over. Want hoe was het mogelijk!? Zidane met sigaret – de beste voetballer van het moment, nota bene tijdens het WK van 2006, op de dag van de halve finale tegen Portugal. En nog erger: vier jaar eerder schitterde Zidane als de ster van een grootschalige antirookcampagne.

Tegenwoordig kent de voetbalwereld een figuur die minder bescheten met zijn verslaving omspringt. Theo Janssen heet-ie, cultheld van FC Twente. Wandelt meteen na elke wedstrijd door de catacomben van het stadion langs alles en iedereen op zoek naar een stekkie om een sigaretje op te steken. (Lees het hele Artikel in dePers)

Tussen Janko en de jong

In de eerste seizoenshelft koos Preud’homme er meestal voor om Janko als diepe spits op te stellen en De Jong als voorste middenvelder te laten spelen. Een tussenoplossing om zowel de dure aankoop als het aanstormende talent tot hun recht te laten komen. Op de lange termijn lijkt het continueren van dit compromis echter geen haalbare kaart. De Jong is er veel aan gelegen om zichzelf op de spitspositie te ontwikkelen. Bovendien is het nog maar de vraag of er voor De Jong plek zal blijven op het middenveld, dat komende zomer een transformatie zal ondergaan met het waarschijnlijke vertrek van Theo Janssen, de zekere komst van Willem Janssen en de verwachte entree van een aanvallende middenvelder. Afgelopen zomer probeerde FC Twente al Kevin De Bruyne (RC Genk) en Lasse Schöne (NEC) voor die rol te strikken en het ligt voor de hand dat die positie nu alsnog wordt ingevuld.

Preud’homme wordt daardoor min of meer gedwongen om voor volgend seizoen toch een keuze te maken tussen Janko en De Jong voor de nummernegenpositie. Daarmee dient zich een groot dilemma aan voor FC Twente. Wat te doen met de dure Janko, die een topsalaris en een contract tot medio 2014 heeft? Voor een rol als reservespits of pinchhitter is hij eigenlijk te duur. Het beste voor alle partijen lijkt een vertrek komende zomer, al is het de vraag of FC Twente op dit moment vijf miljoen euro voor hem kan incasseren.

Bronnen: DeMorgen, Nieuwsblad, Telegraaf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties