Nieuws

Van den Belt vreest voor uitsluiting Europees voetbal

Van den Belt vreest voor uitsluiting Europees voetbal

Het enige dat dit seizoen nog lijkt te kunnen gaan redden is het winnen van de KNVB beker. Bij winst plaatst FC Twente zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League en kan het een flinke slok geld bijschrijven. Geld dat momenteel hard nodig is. Toch waarschuwt kersvers financieel directeur dat een Europees avontuur er mogelijk helemaal niet in zit, ook al wint FC Twente de beker.

[google]"Ik maak me zorgen over de Europese licentie. De UEFA kijkt ook mee dus daar zullen we ook het nodige moeten verklaren om ook daar akkoord bevonden te blijven. Ik wil het niet somberder maken dan het is, maar het is een feit dat de UEFA elk jaar opnieuw de clubs beoordeelt op financiële parameters of ze mee mogen doen aan de Europa League. Daar hoort ook het categorie 1 verhaal bij. Drie punten in mindering is hierin wel een signaal dat er wat aan de hand is en dat gaat de UEFA wel bekijken."

"Ik heb nog altijd wel goede hoop dat men het akkoord bevind, maar het is wel een zorg die ik op dit moment heb. We zijn een voetbalclub waar het draait om punten, Europees voetbal, kampioen worden, om winnen. Als je dan door de financiën Europa niet in zou mogen of door financiën verlies je punten dan snijdt het wel in je ziel", besluit Van den Belt zijn verhaal tegenover Foxsports.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties