Nieuws

Verbeek niet beschikbaar: "Ik dien mijn contracten uit"

Verbeek niet beschikbaar: "Ik dien mijn contracten uit"

Zojuist kwam het bericht naar buiten dat FC Twente trainer Alfred Schreuder heeft ontslagen. Voorlopig neemt assistent-trainer René Hake de honneurs waar. Gertjan Verbeek, de afgelopen maanden veelvuldig genoemd als opvolger van de Barnevelder, geeft aan niet beschikbaar te zijn.

"Het gaat er niet om of ik gebeld wordt. Ik zit vast bij Bochum en ik dien mijn contracten uit als ik niet ontslagen wordt. Dat weet ik zeker", aldus Verbeek in gesprek met Joep Schreuder van de NOS.

Volgens Joep Schreuder wou Verbeek alleen nog naar Nederland voor een club die om de titel kon strijden. "Dat heb ik niet gezegd", reageert Verbeek. "Dan zouden alleen PSV of Ajax daarvoor in aanmerking komen. Voor de rest zijn er nog een paar clubs die wel interessant zijn voor mij om daar eens te werken. En daar ben ik ook wel eerlijk vooruitgekomen, daaronder valt ook FC Twente."

"Ik kom daar weg. Toen ik 15 jaar was, was ik fanatiek supporter van FC Twente en dan is het leuk als je daar ook een keer trainer bent geweest."

[google]In de ogen van Verbeek valt Schreuder niets te verwijten. "Ik denk dat Alfred (Schreuder, red.) er alles aan gedaan heeft. Op een gegeven moment komt er een onhoudbare situatie. Je voelde het gisterenavond al een beetje aankomen en ik wens hem veel sterkte de komende tijd."

"Want het is toch een vervelende periode geweest vanaf februari tot nu. En hij heeft toch zijn beste beentje voor proberen te zetten. Maar op een gegeven moment heb je toch bepaalde krachten, een krachtenveld waartegen je niet bestand bent."

FC Twente moet puzzelen in een zoektocht naar een nieuwe trainer. Gertjan Verbeek is niet beschikbaar, Fred Rutten wil niet. Volgens Joep Schreuder wordt Michel Jansen, in het seizoen 2013-2014 trainer van FC Twente, genoemd als opvolger van Schreuder.

banner-tukker-life-floor
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties