Nieuws

Verloren rechtzaak FIFA: mogelijk verstrekkende gevolgen

Verloren rechtzaak FIFA: mogelijk verstrekkende gevolgen

Op dit moment wordt er aan een club die een jeugdspeler heeft opgeleid bij een transfer een opleidingsvergoeding betaalt. De Duitse club Wilhelmshaven betaalde evenwel geen opleidingsvergoeding aan de Argentijnse club River Plate toen het jeugdspeler Sergio Sagarzazu van die club overnam en werd om die reden door toedoen van de FIFA teruggezet naar de Oberliga (het vijfde niveau). Eerder was de club door de Duitse voetbalbond al twee keer met puntenaftrek beboet.

[google]De club spande een rechtszaak aan tegen deze FIFA-regel. Voetbal International meldt dat de rechter in Bremen bepaalde dat deze terugzetting onrechtmatig is, omdat een dergelijke vergoeding in strijd is met het recht op vrij verkeer van werknemers. Eerdere verzoeken van Wilhelmshaven bij de Duitse bond en het internationaal sportgerechtshof CAS werden niet gehonoreerd.

Deze uitspraak kan betekenen, dat de opleidingsvergoeding die clubs bij elke transfer kunnen vragen voor jeugdspelers, in gevaar komt.

Of deze uitspraak voor de voltallige voetbalwereld gevolgen heeft, moet nog blijken. Het landelijke gerechtshof van Duitsland gaat zich ook nog over de zaak buigen.[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties