Nieuws

Voorbeschouwing FC Twente - Steaua Boekarest

Voorbeschouwing FC Twente - Steaua Boekarest

FC TWENTE
Vorm Hoewel trainer Steve McClaren waakt voor onderschatting van Steaua Boekarest, zijn de perspectieven voor FC Twente goed. De Enschedese club, die op eigen veld een 1-0 voorsprong verdedigt, heeft in de vijf ontmoetingen met een Roemeense club nog niet verloren.

Bovendien eindigden de laatste vijf Europese thuisduels in vier overwinningen en één gelijkspel. Er hangt een lekkere worst voor de neus van FC Twente. Bij Europees succes wacht waarschijnlijk een confrontatie met Schalke 04 van trainer Huub Stevens en spits Klaas-Jan Huntelaar, dat na de 1-1 bij Viktoria Plzen de beste papieren heeft voor de volgende ronde tegen de Tukkers.

Opvallend Wout Brama kan zich een clubrecord eigen maken. De middenvelder komt waarschijnlijk donderdagavond voor de 48ste keer in actie in Europees verband. Daarmee verbreekt hij het record van Cees van Ierssel en Kick van der Vall.

Afwezigen: Landzaat, Verhoek en Kuiper.

STEAUA BOEKAREST
De verhoudingen staan op scherp bij Steaua Boekarest na een publieke aanvaring tussen trainer Ilie Stan en voorzitter Gigi Gecali begin deze week. Stan schuurde aan tegen een ontslag door de dictatoriale Becali te verwijten zich te bemoeien met de tactiek. De reactie van de preses met enkele krachttermen was veelzeggend.

Stan liet zich niet intimideren. 'Om het voor iedereen duidelijk te maken. Ik stap niet uit eigen beweging op, wat er ook gebeurt tegen FC Twente', zei de coach. 'Als de clubeigenaar iets anders beslist, dan is dat wat anders.'

Becali heeft daarnaast de spelers een dubbele premie in het vooruitzicht gesteld als Steaua de volgende ronde bereikt. 'De heer Becali heeft een bijzondere manier om ons te motiveren. Het is goed dat hij er in Enschede bij is', zei spits Raul Rusescu.

Opvallend Steaua Boekarest verloor in Europees verband zeven keer de heenwedstrijd in Roemenië. In zes gevallen volgde een uitschakeling. Maar juist bij die ene keer dat de Roemeense club op vreemde bodem de achterstand goedmaakte was Stan van de partij. Met de huidige trainer in de gelederen won Steaua in het seizoen 1993/94 met 3-2 bij Dinamo Zagreb, waarmee het 2-1 thuisverlies was weggepoetst.

Afwezigen: Balan, Machado, Sveltana.

De vijf laatste Europese thuisduels van FC Twente

01-12-2011 FC Twente-Fulham (Eng) 1-0
03-11-2011 FC Twente-Odense BK (Den) 3-2
29-09-2011 FC Twente-Wisla Kraków (Pol) 4-1
16-08-2011 FC Twente-Benfica (Por) 2-2
03-08-2011 FC Twente-FC Vaslui (Roe) 2-0

Bron: vi.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties