Nieuws

"Zie een trainer die denkt dat hij nog in de middenmoot van de eredivisie speelt"

"Zie een trainer die denkt dat hij nog in de middenmoot van de eredivisie speelt"

Zondagmiddag om 14.30 uur wacht FC Twente in de eigen Grolsch Veste de kraker tegen directe concurrent Go Ahead Eagles. Voor beide ploegen staat het duel in het teken van aanhaken en afhaken en dat het een duel is waarin de belangen groot zijn blijkt wel uit het feit dat het stadion van FC Twente bijna is uitverkocht.

Deventenaar Sjors Brugge, die voor zowel FC Twente als Go Ahead Eagles speelde, blikt op de website van Deventer RTV, vooruit op het duel dat aanstaande zondag op de rol staat. "Op basis van de ranglijst zal het een spannend duel worden, en op basis van sentiment zullen de supporters alles geven. Zowel de thuisvakken als het uitvak zullen uitverkocht zijn", schrijft hij in zijn column.

"Duizend supporters uit Deventer maken aanstaande zondag de reis naar Enschede om hun ploeg te steunen wetende dat er in de uitwedstrijden goede resultaten zijn behaald tegen de ‘top ploegen’ NEC en Almere. FC Twente daarentegen heeft thuis toch wat moeizame resultaten behaald", vervolgt Brugge, die op 5 februari zijn enige duel voor FC Twente speelde.

[google]

Lovende woorden heeft Brugge over voor de huidige trainer Go Ahead Eagles. "Ik heb veel vertrouwen in de trainer John Stegeman die altijd uitgesproken heeft dat Go Ahead een goede ploeg heeft mits er hard gewerkt wordt en de afspraken worden nagekomen. Iets wat ik de laatste jaren niet heb gezien in de Adelaarshorst. We zien weer een ploeg die voetbalt, werkt en plezier uitstraalt

Over FC Twente-trainer Marino Pusic is hij wat minder lovend. "Bij de tegenstander zie ik een trainer die denkt dat hij nog in de middenmoot van Eredivisie speelt. Interviews afgeven en elke keer verkondigen dat je beter bent, maar toch verliezen. Op een gegeven moment trappen ze daar niet meer in. De supporters roeren zich al in Enschede met als dieptepunt de uitwedstrijd tegen Den Bosch.

Ondanks dat Brugge een mooie tijd heeft gehad bij FC Twente, heeft hij geen banden meer met de club. "Mijn club is ‘Kowet’ en dat zal het altijd blijven", geeft hij eerlijk toe. Hij steekt dan ook niet onder stoelen of banken voor wie hij komend weekend juicht. "Zondag sta ik in het uitvak te juichen als Go Ahead Eagles vijf minuten voor tijd de 1-2 maakt na een 1-0 achterstand met rust. De wilskracht en het teamgevoel gaan de doorslag geven. Spelers en technische staf, geniet ervan a.s. zondag. Aan ons zal het niet liggen. We are the Eagles, the Go Ahead Eagles", besluit hij.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties