Odense BK-FC Twente (EL 2011-2012) 1-4

FC Twente heeft donderdagavond een makkelijke overwinning geboekt in de Europa League. In Denemarken won de ploeg van trainer Co Adriaanse met 4-1 van Odense BK en behoudt daardoor de leiding in groep K. Bij de Enschedeërs maakte Chadli zijn rentree na enkele maanden blessureleed en scoorde direct.

Na enkele plaagstootjes in het begin van het duel kwamen de Tukkers na dertien minuten al op voorsprong. Wout Brama ging de combinatie aan met Luuk de Jong, hij kreeg de bal terug en ronde bekwaam af. Het was voor Brama het eerste doelpunt in zijn 44e Europese duel voor FC Twente. Een paar minuten later was De Jong al dicht bij de tweede treffer, zijn lage inzet was echter een prooi voor doelman Toppel. Direct daarna probeerde Ola John het met een prachtige boogbal, zijn inzet kwam, helaas voor de Enschedeërs, terug van de paal. Aan de andere kant probeerde Andreasen het uit een vrije trap, maar zijn inzet ging naast. Ook Utaka kreeg een kans, zijn inzet werd echter geblokt door Douglas. Na ruim een half uur werd de score voor Twente verdubbeld. Bajrami kreeg de bal met geluk mee en begon aan mooie solo. Die eindigde oog in oog met doelman Toppel en daar schoof de Zweed de bal beheerst langs. Kort voor rust kreeg Rosales een kans voor Twente, de rechtsback zette goed door en schoot hard over. Voor het doel stonden echter nog een paar teamgenoten op de bal te wachten.

Na rust was de eerste grote kans voor FC Twente. De Jong kon een voorzet van John aannemen met de borst, maar schoot daarna over het doel van de thuisploeg. Landzaat probeerde het even later met een stift, maar die was te slap om voor gevaar te zorgen. Voor Odense was Djemba-Djemba dicht bij de aansluitingstreffer, de oud-speler van onder meer Manchester United zag zijn inzet echter naast het doel van Mihaylov gaan. Na ruim een uur kwam bij de Enschedeërs Nacer Chadli in het veld. De Belg was lange tijd geblesseerd aan zijn knie en maakte tegen de Denen zijn rentree. Kort daarna was Kadrii dicht bij de 2-1, hij draaide mooi langs Rosales maar zag Mihaylov zijn inzet daarna keren. Het doelpunt viel even later echter aan de andere kant. Chadli reageerde goed nadat doelman Toppel een schot van Brama losliet en luisterde zijn rentree daardoor op met een doelpunt. John probeerde het even later van afstand, maar Toppel redde goed. Twintig minuten voor tijd kwam Odense terug in het duel. Fall was net ingevallen en kopte de bal achter Mihaylov en zorgde daarmee voor de 1-3. Rechtsback Ruud probeerde het kort daarna ook, maar schoot over. Ook Mendy was dichtbij, opnieuw stond Mihaylov in de weg. Acht minuten voor het einde pakte ook De Jong nog een doelpunt mee, na een mooie assist van Chadli schoot hij van dichtbij de 1-4 binnen.

Co Adriaanse over de wedstrijd

Co Adriaanse keek na de uitwedstrijd tegen Odense tevreden terug op het resultaat van zijn ploeg. “We staan er met zeven punten uit drie wedstrijden goed voor in de poule”, aldus de trainer van FC Twente.
“Ik ben tevreden met de manier waarop we vanavond gewonnen hebben”, keek de oefenmeester terug. “Met zeven punten uit drie wedstrijden, en bovendien een goed doelsaldo, staan we er goed voor halverwege de poulefase. De zege van vanavond, maar ook die thuis tegen Wisla, waren overtuigend. Dat geeft ons een goede uitgangspositie. Dat had ik voordat de poulefase begon niet verwacht.”

“In de wedstrijd van vanavond kon je zien dat wij meer kwaliteit hebben dan Odense. Dat zag je terug in alle linies, van de keeper tot de spits. Daarnaast kunnen wij met wissels nog eens spelers als Fer, Janssen en Chadli brengen. Het is jammer dat we in de eindfase wat gemakzuchtig worden, waardoor Odense nog drie goede kansen kreeg. Dat terwijl je zelf eigenlijk moet uitlopen naar 1-5 of 1-6.”

Get Microsoft Silverlight

Het andere duel in groep K werd verrassend gewonnen door Wisla. De ploeg van trainer Robert Maaskant was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Fulham dat al vroeg een rode kaart kreeg. Daardoor is Twente nu koploper met zeven punten, Fulham heeft er vier, Wisla en Odense staan beide op drie punten. De volgende speelronde is over twee weken. Twente ontvangt dan Odense en Wisla gaat op bezoek bij Fulham.

Odense BK - FC Twente 1-4
0-1 Brama (13)
0-2 Bajrami (31)
0-3 Chadli (65)