Twente Insite

FC Twente Nieuws

Opmerkelijk: ‘McClaren wil drievoudig Engels kampioen opkopen’

Opmerkelijk: ‘McClaren wil drievoudig Engels kampioen opkopen’

In Engeland gaan de geruchten dat voormalig FC Twente trainer Steve McClaren drievoudig Engels kampioen Leeds United op wil gaan kopen. De trainer bekeek de afgelopen tijd meerdere wedstrijden van Leeds United en werd daardoor gelinkt als de eventuele nieuwe hoofdtrainer. Maar er zit waarschijnlijk meer achter zijn bezoekjes.

McClaren zou worden gesteund door een groep anonieme investeerders en is op pad gestuurd om op zoek te gaan naar een club uit de Engelse Championship (2e niveau in Engeland, red.) met als uiteindelijke doel deze over te kopen. Het zou gaan om een groep met een flink investeringskapitaal, maar namen worden nog niet genoemd. Volgens The Sun zijn de huidige eigenaren niet bereid om de club te verkopen, maar dat zou McClaren vooralsnog niet hebben afgeschrikt.

McClaren besloot afgelopen december zijn adviseursrol bij Maccabi Tel Aviv op te zeggen. De club uit Israel verklaarde bij zijn vertrek dat McClaren had besloten om andere opties na te jagen. Sindsdien werd hij meerdere keren gespot in Leeds en worden de geruchten omtrent een overname steeds sterker.

McClaren bij FC Twente
Steve McClaren was twee keer trainer bij FC Twente. In 2008 nam hij het stokje over van Fred Rutten en maakte FC Twente in 2010 voor het eerst in de clubhistorie kampioen. McClaren vertrok op zijn hoogtepunt, maar keerde na mislukte avonturen bij Vfl Wolfsburg en Nottingham Forest begin 2012 terug bij FC Twente. Een succes werd het niet want 13 maanden later vertrok hij wegens tegenvallende resultaten.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op