OranjeLeeuwinnen plaatsen zich voor achtste WK-finales met zege op Kameroen

Het Nederlands vrouwenelftal speelde zaterdagmiddag haar tweede poulewedstrijd van het WK in Frankrijk. De OranjeLeeuwinnen traden aan tegen Kameroen, waar ze met 3-1 van wisten te winnen.

Pas in de 41ste minuut kwam Nederland via Vivianne Miedema op voorsprong. Slechts twee minuten later kwam de tegenstander weer op gelijke hoogte, nadat Gabrielle Onguene profiteerde van een fout van voormalig FC Twente-doelvrouw Sari van Veenendaal. Vlak na rust zette Dominique Bloodworth de Oranjevrouwen op 2-1, alvorens Miedema in de slotfase de wedstrijd besliste in 3-1.

[google][app]

Naast Van Veenendaal startten voormalig FC Twente-speelsters Anouk Dekker, Kika van Es, Sherida Spitse en Shanice van de Sanden eveneens in de basis. Jill Roord en Lineth Beerensteyn, die ook een verleden hebben in Enschede, mochten later in de wedstrijd invallen. FC Twente-aanvalster Renate Jansen bleef op de bank.