Oud-spelers FC Twente

Gaat Mathias Ruiz zijn vader en mentor Bryan achterna?

Gaat Mathias Ruiz zijn vader en mentor Bryan achterna?

Afgelopen zaterdag kende Bryan Ruiz het perfecte afscheid. Al na twee minuten opende hij de score in het duel tussen LD Alajuelense en FC Twente. Later in de wedstrijd viel zijn vijftienjarige zoon Mathias Ruiz in. Hij maakte een prachtige goal. Deze werd uitbundig gevierd door de zoon van de clublegende van FC Twente.

Mathias Ruiz vond het geweldig om een doelpunt te maken in de afscheidswedstrijd van zijn vader. "Het was fantastisch. Ik dacht nergens over na en juichte gewoon. Ik zag dat ik kans uit een rebound kreeg en dat er een tegenstander aankwam. De enige kans die ik had was om de bal te schieten en godzijdank ging hij erin", vertelt de vijftienjarige Costa Ricaan tegenover ESPN.

Hij speelde dan wel in het shirt van LD Alajuelense, maar speelt daar niet in de jeugdopleiding. Hij speelt namelijk bij de Fútbol Consultants academie in Desamparados. Hij sluit echter niet uit dat hij in de jeugdopleiding van de club waar hij zaterdag voor scoorde gaat voetballen. "Dat zou kunnen. Ik weet het niet, ik heb daar geen antwoord op, het zou kunnen. Ik wil iedereen die mij heeft gesteund bedanken en een grote knuffel geven", aldus Ruiz.

Met zijn vader heeft Mathias Ruiz in ieder geval een goede mentor in huis. Bryan Ruiz vond het heel leuk dat zijn zoon op het veld stond en het zo goed deed, maar maakt ook duidelijk dat zijn zoon met beide benen op de grond moet blijven staan en met veel toewijding moeten blijven trainen.

Onder leiding van Bryan zou Mathias zomaar hetzelfde pad als vader Ruiz kunnen bewandelen. De pas gestopte voetballer brak namelijk door vanuit de jeugd van LD Alajuelense naar het eerste elftal en maakte daarna de overstap naar Europa. Het lijkt erop dat ook Mathias Ruiz wel trek heeft in een mooie carrière in Europa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties