Oud-spelers FC Twente

Gefrustreerde Berghuis accepteert straf voor slaan Twente-supporter

Gefrustreerde Berghuis accepteert straf voor slaan Twente-supporter

De frustraties liepen twee weken geleden hoog op bij Steven Berghuis na FC Twente - Ajax. De aanvaller van de Amsterdammers sloeg vol in op een supporter. Berghuis kreeg een boete van Ajax en een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB opgelegd. Het voorstel, drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk, is geaccepteerd door Berghuis.

Omdat Berghuis tijdens de wedstrijd tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte, is hij ook nog eens geschorst wegens die reden. Dit betekent dat hij de eerste drie competitieduels aan zich voorbij moeten laten gaan. Wel zal hij inzetbaar zijn tijdens de play-offs van de Europa League.

Naar aanleiding van het schikkingsvoorstel schreef de aanklager het volgende. "De aanklager betaald voetbal vindt het gedrag van Berghuis in strijd met de reglementen en gedragscode Officials Betaald Voetbal van de KNVB omdat hiermee het betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen in diskrediet wordt gebracht. De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen."

Berghuis liet na het incident al weten spijt te betuigen van wat er is gebeurd. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties