Oud-spelers FC Twente

'Miljoenenbod van Engelse grootmacht op Nakamura afgewezen, Franse topclub op pole'

'Miljoenenbod van Engelse grootmacht op Nakamura afgewezen, Franse topclub op pole'

Keito Nakamura kwam in de zomer van 2019 als groot Japans talent naar FC Twente. Ondanks een veelbelovende start kwam zijn potentie er niet echt uit in Enschede. Hoe anders is dat de afgelopen jaren in Oostenrijk, waar Nakamura speelt voor LASK Linz. De inmiddels 22-jarige linksbuiten doet het zo goed bij LASK dat zelfs Engelse grootmacht Liverpool FC interesse heeft.

Volgens het heel erg bekende Franse voetbalplatform Foot Mercato heeft Liverpool FC zelfs al een bod van zeven miljoenen euro neergelegd bij LASK. Daarbij zou Nakamura gelijk weer een jaar verhuurd worden aan LASK. Het bod werd echter afgewezen: de Oostenrijkse club verlangt elf miljoen euro.

Ook Eintracht Frankfurt is geïnteresseerd, terwijl PSV en Feyenoord eerder ook in verband werden gebracht met Nakamura. De Franse topclub LOSC Lille ligt echter op pole position om Nakamura in te lijven. De Japanner wilde eerst liever niet naar Frankrijk, maar heeft naar verluidt zijn gedachten veranderd en heeft informatie ingewonnen over de Ligue 1 en de stad Lille.

Nakamura werd medio 2019 voor twee seizoenen gehuurd door FC Twente van het Japanse Gamba Osaka. De linksbuiten begon veelbelovend met twee doelpunten in de eerste twee wedstrijden, maar scoorde in de vijftien eredivisiewedstrijden daarna nog maar twee doelpunten. Nakamura zat steeds minder lekker in zijn vel tijdens zijn eerste seizoen in Enschede, die in maart abrupt werd beëindigd vanwege het coronavirus. Na het seizoen besloten de clubs en Nakamura om het contract per direct te ontbinden.

Omdat de aanvaller één seizoen bij FC Twente heeft gespeeld, ontvangt de club nog een klein deel van de transfersom bij een vertrek van Nakamura. De Tukkers ontvangen 0,5 procent van de transfersom. Stel dat LASK echt elf miljoen euro krijgt, dan ontvangt FC Twente nog 55.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties