Oud-spelers FC Twente

Ruiz accepteert aanbod vanuit Manchester United

Ruiz accepteert aanbod vanuit Manchester United

De eerste trainer met wie Bryan Ruiz in 2010 samenwerkte bij FC Twente was Steve McClaren. De Engelsman was één van de vele oud-collega's die Ruiz afgelopen zaterdag bedankten voor de samenwerking. Het bleef echter niet alleen bij een dankwoord van de huidige assistent-trainer van Manchester United. Ruiz kreeg ook een uitnodiging om naar Manchester te komen.

"Wat een geweldige carrière heb je gehad, en wat geweldig om deze te beëindigen tijden een WK. 147 optredens voor het nationale elftal van Costa Rica. Geweldig! Je behoort samen met Jimmy Hasselbaink en Gareth Southgate tot de top drie beste spelers die ik aan heb gehaald in mijn trainerscarrière."

"In de toekomst kan je gaan doen wat je zelf wil, je hebt hier ook de juiste mentaliteit voor. Als je advies nodig hebt over het trainerschap, kom dan een paar dagen naar Engeland. Ik weet zeker dat Manchester United en Erik ten Hag je met open armen zullen ontvangen. Ik wens je het beste en excuses dat ik niet bij de wedstrijd kan zijn. Je hebt een plekje in mijn hart en ik hoop je snel te zien."

Ruiz heeft laten weten graag op de uitnodiging in te gaan. "Ik wil gebruik maken van de kansen die me worden aangeboden, onder andere door Steve McClaren." Ruiz gaat eerst een paar maanden bijkomen van zijn lange profcarrière. Hierin zal er veel tijd zijn voor zijn familie die hem vaak moesten missen.

Na zijn periode van bezinning gaat Ruiz op een soort ontdekkingsreis. Hij heeft al aangegeven interesse te hebben in het trainersvak, maar ook het technisch directeurschap heeft zijn aandacht getrokken. Hij wil bij diverse clubs in de keuken kijken en zal hierbij ook Manchester United en FC Twente bezoeken. Ruiz liet eerder dit jaar al weten graag op stage te komen bij de club waarmee hij in 2010 kampioen werd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties