Oud-spelers FC Twente

Thijs van Leeuwen kent op nieuwe positie vliegende start bij Top Oss

Thijs van Leeuwen kent op nieuwe positie vliegende start bij Top Oss

Thijs van Leeuwen kreeg afgelopen zomer al de boodschap dat hij op zoek mocht naar een andere club. Omdat hij niet fit was bleef een transfer uit, maar het gaf hem de kans om zich weer een half jaar lang op te werken. Als bonus mocht hij ook nog mee naar Costa Rica voor het afscheid van Bryan Ruiz, maar daarna was het ook tijd voor zijn afscheid bij FC Twente.

Hij besloot te gaan voor het avontuur bij Top Oss en tekende daar een contract tot 2024. Bij de Brabantse club heeft hij zich direct in de basis gespeeld, maar niet op de positie waar hij bij FC Twente speelde. Daar stond hij te boek als rechtsbuiten, maar bij Top Oss is hij plotseling een aanvallende middenvelder.

Dit gaat hem vooralsnog goed af, want vrijdag stond hij voor de derde keer op rij in de basis en was beslissend. De nummer 19 Top Oss speelde in eigen huis tegen de nummer zes FC Eindhoven en won toch wel verrassend met 2-0. Van Leeuwen was verantwoordelijk voor de openingstreffer die hij scoorde van buiten de zestien. Dat de bal onderweg nog aan werd geraakt door een Eindhovenaar, mocht de pret niet drukken. Vier minuten later scoorde zijn collega Jearl Margaritha de beslissende 2-0.

De kans is aanwezig dat Van Leeuwen komende week een oud-collega van zijn tijd bij FC Twente mag begroeten. Luca Everink tekende recentelijk een contract bij Go Ahead Eagles, maar deze gaat pas in vanaf komend seizoen. Om toch aan spelen toe te komen loopt hij nu stage bij Top Oss. De verwachting is dat er komende week uitsluitsel komt of hij mag blijven of toch weer op zoek moet naar een andere club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties