Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ras-supporter Sanneman: “Wat boeit het? Je moet de club steunen. Punt.”

Ras-supporter Sanneman: “Wat boeit het? Je moet de club steunen. Punt.”

Het afgelopen voetbalseizoen was één van de meest dramatische is de clubhistorie van FC Twente. De club kampte met geldproblemen en degradeerde voor de tweede keer naar de eerste divisie. Willy Sanneman (67) is al sinds de oprichting van de club in 1965 fanatiek supporter. Het doet hem dan ook pijn dat zijn club wederom een tik te verwerken heeft gekregen. De schuldigen? “De mensen die de leiding hadden, hebben de club laten vallen als een baksteen.”

“We hadden geen kwaliteit meer”, vervolgt Sanneman in gesprek met Zilver Magazine. “Gertjan Verbeek had al na zes weken moeten ophoepelen. Hoe hij in elkaar zit, wist men van tevoren. Zijn wil is wet. Jan van Halst heeft teveel toegegeven en de Raad van Commissarissen greep te laat in. Die had de gang van zaken op de voet moeten volgen. Maar wat wil je, de meesten hebben 0,0 verstand van voetbal. Met dat soort mensen aan het roer gaat het de verkeerde kant op. Ze weten niet waar ze over praten. We hebben voetbalmensen nodig in de leiding.”

FC Twente zit in het bloed van de familie Sanneman. Zelf blies Willy in het oude Diekman stadion de trompet in Vak Q en jaren later was zijn zoon Ralf jarenlang de man die met z’n trommel de supporters opzweepte. Hoe fanatiek Willy was blijkt wel uit het verhaal hoe zijn trompet aan z’n einde kwam. “Ik stond in het oude Diekman op vak Q en blies daar altijd op een trompet van een meter lang, maar op een avond heb ik hem kapotgeslagen op het hoofd van een Italiaan die supporter was van Juventus. Zo gek was ik toen.”

Het supportersleven bestaat uit hoogte- en dieptepunten, zo ook voor Willy die allereerst vertelt wie zijn meest favoriete speler ooit is. “Blaise NKufo. Hij had alles wat de club nodig had. Als speler en als mens. Het mooiste doelpunt was eind september 1997 de penalty van Jan van Halst in Noorwegen tegen Lillestrom SK in de laatste minuut. Dat was het begin van een groot feest. Het kampioenschap in 2010 is natuurlijk het hoogtepunt en afgezien van de degradatie is de dag na de vuurwerkramp ook een dieptepunt, omdat we de dag erna de uitwedstrijd tegen Feyenoord moesten spelen.”

Willy Sanneman is één van de supporters die nu voor de tweede keer een degradatie heeft meegemaakt. Het is niet iets dat went, want het blijft malen. “De teleurstelling van de degradatie blijft in mijn hoofd hangen. Ik hoop nu wel dat ze spelers aantrekken die willen voetballen en die een beetje clubliefde hebben. Ze zijn ver te zoeken, profvoetballers met liefde voor het spelletje én voor de club. Het maakt me niet uit waar ze weg komen, maar het liefst ook een paar uit de buurt. We hebben vier business seats en ik kijk nu al uit naar de zeventiende augustus als voor een vol stadion de competitie weer begint. Of ik blij word van wedstrijd in de eerste divisie, weet ik niet. Maar wat boeit het. Je moet de club steunen. Punt.”

Foto: Stefan Schipper

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op