FC Twente Nieuws

Respect! Supporters FC Twente eindigen hoog op de Awayday ranglijst 2016-2017

Respect! Supporters FC Twente eindigen hoog op de Awayday ranglijst 2016-2017

FC Twente heeft het seizoen gisteren afgesloten met een 3-5 nederlaag tegen FC Groningen. Ondanks de nederlaag bleef het zevende op de ranglijst, een plek die voor aanvang van het seizoen voor velen als onmogelijk werd gezien. Ondanks de financiële problemen lieten de supporters de club niet in de steek en gemiddeld kwamen er nagenoeg evenveel supporters naar de thuiswedstrijd in vergelijking met het seizoen 2015-2016.[google]

Nog meer speciaal was de support tijdens de uitwedstrijden. Gemiddeld reisden 604 Tukkers de club achterna tijdens de uitwedstrijden dit seizoen. Dit zijn er gemiddeld slechts 53 minder dan de nummer drie op de ranglijst, PSV. Bijzonder aangezien FC Twente dit jaar naast lijfsbehoud nergens voor speelde. Nummer één op de ranglijst is de kersverse kampioen Feyenoord. Per wedstrijd reisden gemiddeld 843 mee naar de uitwedstrijden. Ajax staat op een tweede plek met gemiddeld 770 supporters in het uitvak.

Opmerkelijk is de 17e plek van bekerwinnaar Vitesse en de 16e plek van AZ. Vitesse nam dit seizoen gemiddeld 187 supporters mee en AZ 242. Promovendus Sparta eindigde op een fraaie zesde plek met gemiddeld 366 supporters in het uitvak.

Enquête Twente Insite

Om u ook in de toekomst op de juiste manier te kunnen bedienen vragen wij enkele minuten van uw tijd om deel te nemen aan onze enquête. De enquête is anoniem en de gegevens zullen enkel worden gebruikt om de prestaties van Twente Insite te verbeteren. Alvast onze dank voor het invullen van de enquête.

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties