Twente Insite

FC Twente Nieuws

Roda JC speelt met rouwbanden na overlijden van clubicoon

Roda JC speelt met rouwbanden na overlijden van clubicoon

Roda JC zal vanavond tegen FC Twente met rouwbanden spelen, vanwege het overlijden van clubicoon Nol Hendriks. Hendriks is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Hendriks was samen met wijlen Theo Pickée de grote man achter het succes van Roda JC halverwege de jaren ’90. In het seizoen 1994-1995 eindigde de club zelfs op de tweede plaats in de eredivisie achter het in die tijd onverslaanbare Ajax. Het leverde de Limburgers Europees voetbal op. Ook was Hendriks één van de drijvende krachten achter het Parkstad Limburg Stadion, dat in 2000 geopend werd.

Ook stond Hendriks bekend om zijn oog voor voetbaltalent. Zo ging hij heel vaak kijken bij de tweede elftallen van Belgische topclubs en pikte hij er daar de talenten uit. Op die manier ontdekte hij ook Cheick Tioté, die een jaar op huurbasis voor de club uit Kerkrade speelde en daarna een transfer naar FC Twente maakte. Roda JC heeft laten weten dat het vanavond tegen FC Twente met rouwbanden zal spelen. De wedstrijd tussen beide clubs begint om 20.45 uur in De Grolsch Veste.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op