FC Twente Nieuws

Ruiz maakt deze week nieuwe club bekend en hoopt op WK 2022

Ruiz maakt deze week nieuwe club bekend en hoopt op WK 2022

Bryan Ruiz maakte vorige week bekend dat hij zijn contract bij FC Santos heeft ontbonden. Hierdoor is de Costa Ricaan nu transfervrij op te pikken. De aanvaller hoopt op een terugkeer naar Europa en ziet zelf een terugkeer naar FC Twente wel zitten. Of dit ook haalbaar is moet nog blijken.

Ruiz heeft al meer dan anderhalf jaar geen officiële wedstrijd meer gespeeld en wordt in augustus 35 jaar. Toch denkt de clublegende van FC Twente niet aan stoppen. Wordt het geen Europa dan staat hij open voor Amerika en zelfs een terugkeer naar Costa Rica.

"Interessante clubs hebben zich gemeld en daar ben ik ontzettend blij mee." Welke clubs zich hebben gemeld is vooralsnog onbekend, maar Ruiz geeft aan dat hij deze week de knoop door gaat hakken over zijn toekomst.

[google]

Bij zijn besluit kijkt hij ook naar hoe het land van zijn nieuwe club omgaat met het coronavirus. "Hoe het land omgaat met deze pandemie staat hoog op mijn lijstje met aandachtspunten. Ik heb gezien dat in Costa Rica de cijfers weer stijgen, maar in elk land is het weer anders."

Ruiz geeft aan dat hij fit genoeg is om weer van betekenis te kunnen zijn voor een nieuwe werkgever. Al weet hij ook dat clubs twijfels hebben. "De club die me haalt neemt wel een gok. Ik heb lang niet gespeeld en ik word binnenkort 35 jaar."

Maar waar hij ook terecht komt, spelen is voor Ruiz van groots belang. Hij wil namelijk ook zijn interlandcarrière weer nieuw leven inblazen. "De bondscoach heeft me duidelijk gemaakt dat als ik weer speel, ik een kans krijgt. Ik wil graag nog één wereldkampioenschap meemaken. Of dat ook gaat gebeuren hangt helemaal af van mezelf."

Tot dusver speelde hij 124 interlands waarin hij 26 keer scoorde en 23 assists leverde. Zijn laatste interland dateert van 7 september 2019 toen hij aanvoerder was in de met 2-1 verloren oefeninterland tegen Uruguay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties