Samenvatting FC Groningen - FC Twente seizoen 2020-2021 (2-2)

FC Twente speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Groningen. De Tukkers kwamen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Dario Dumic en Thijs van Leeuwen. De Groningers kwamen echter in de tweede helft langszij via El Messaoudi en Strand Larsen. Na de gelijkmaker hadden de Tukkers het erg lastig.

Van Leeuwen en Dumic in de basis

Bij FC Twente maakte Thijs van Leeuwen zijn basisdebuut. Hij verving de geblesseerde Cerny. Ook Dario Dumic begon in de basis, Julio Pleguezuelo begon op de bank. Wout Brama keerde terug in de wedstrijdselectie, maar begon nog niet in de basis. Aanwinst Abass begon ook op de bank.

Eerste helft

FC Groningen begon redelijk aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten kregen de Noordelingen enkele mogelijkheden via Van Hintum en Strand Larsen. In de achtste minuut lieten de Tukkers zich voor het eerst zien voor het doel van Padt. Menig stuurde Danilo weg, maar de Braziliaan schoot de bal net naast.

In de twaalfde minuut krijgt FC Twente een enorme kans om alsnog op voorsprong te komen. Keeper Padt schiet de bal tegen Danilo aan. De bal lijkt via de spits het doel in de caramboleren, maar de sluitpost van de Groningers kon op het laatste moment nog redding brengen. In de daaropvolgende corner was het alsnog raak. Dario Dumic kopte de Tukkers op een 1-0 voorsprong via de hoekschop van Gijs Smal.

In de 22e minuut breidde FC Twente de voorsprong uit naar 2-0. Na slordig balverlies op het middenveld van FC Groningen kon Ilic Van Leeuwen aan het werk zetten. De basisdebutant bleef rustig en schoot de bal bekeken in de lange hoek.

De Groningers leken niet in de war te raken van de 2-0 achterstand. De Noordelingen bleven nadrukkelijk op zoek naar hun eerste treffer van de wedstrijd. Ze kregen enkele kansen via Strand Larsen, Itakura en Dankerlui. Drommel voorkwam echter, zoals wel vaker dit seizoen, een tegentreffer. FC Twente kon met de voorsprong wat meer achteruit leunen. De Tukkers zochten de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong.

Na rust kwam Pleguezuelo in het veld voor Ebuehi, die in de eerste helft last had van een blessure. FC Twente begon niet scherp aan de tweede helft. Al vroeg in de tweede bedrijf sloeg FC Groningen toe. El Messaoudi maakte de aansluitingstreffer op aangeven van invaller Lundqvist.

In de 60e minuut maakte Issah Abass zijn debuut voor FC Twente. Hij kwam samen met Nathan Markelo in het veld voor Danilo en doelpuntenmaker Van Leeuwen. FC Twente speelde na deze wissel met vijf verdedigers. De ploeg van Ron Jans gaf de voorsprong echter volledig uit handen. Strand Larsen scoorde namens de Noordelingen de gelijkmaker in de 66e minuut.

FC Twente had het zwaar in de tweede helft. Het kon de bal moeilijk in de ploeg houden kwam amper tot kansen. FC Groningen bleef de betere ploeg en zocht naar de voorsprong. Om wat meer rust in de ploeg te brengen, bracht Jans Brama in de 81e minuut in het veld.

Pas in de 88e minuut kregen de Tukkers de eerste goede mogelijkheid van de tweede helft. Na een vrije trap van Luka Ilic kopte Kik Pierie de bal recht op doelman Padt af. Veel gevaarlijker is FC Twente niet geweest. De wedstrijd eindige in 2-2, wat het maximaal haalbare leek voor de ploeg van Ron Jans.

Drommel; Ebuehi (46. Pleguezuelo), Dumic, Pierie, Smal; Roemeratoe (81. Brama), Zerrouki, Ilic; Van Leeuwen (60. Markelo), Danilo (60. Abass), Menig (86. Bosch)