Samenvatting: FC Twente in de slot minuten onderuit tegen ADO Den Haag

FC Twente nam het afgelopen zaterdagavond in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De club uit Enschede hoopte de eerste drie punten te pakken onder trainer Gertjan Verbeek. Eenmaal op het veld kwam FC Twente in het begin nog op voorsprong, maar in het slot van de wedstrijd verloor de club uit Enschede uiteindelijk met 3-2.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en wist na elf minuten spelen op voorsprong te komen. Uitgerekend voormalig ADO Den Haag-speler Danny Holla bracht FC Twente op een 1-0 voorsprong. De voorsprong was echter van korte duur want na vijf minuten spelen maakte ADO-speler El Khayati de gelijkmaker, 1-1. Snel daarna was het opnieuw raak. In de 21e minuut bracht Johnsen ADO Den Haag op voorsprong, 1-2. Diezelfde Johnsen bracht FC Twente even later weer op gelijke hoogte met ADO Den Haag, door een vrije trap van Danny Holla in eigen doel te koppen, 2-2.

[google]Na rust was FC Twente opnieuw gevaarlijk, maar de voorsprong kwam er niet. In de 86e minuut werd FC Twente middenvelder Fredrik Jensen onderuit gehaald in het zestienmeter gebied van ADO Den Haag. Scheidsrechter Allard Lindhout vond dit echter geen penalty.

In de 90e minuut viel het uiteindelijk toch nog de verkeerde kant op voor FC Twente. Door miscommunicatie tussen verdediger Thomas Lam en doelman Jorn Brondeel wist ADO Den Haag toch nog op voorsprong te komen, 2-3.