Samenvatting: FC Twente in eigen huis te sterk voor Roda JC

FC Twente won zaterdagavond met 3-0 van Roda JC. Door de zege in de Grolsch Veste stijgt de club uit Enschede naar de 12e plaats in de eredivisie. Trainer Marino Pusic maakte zijn debuut als hoofdtrainer en sleepte met zijn ploeg voor eigen publiek drie punten binnen.

[google]De eerste helft waren er weinig kansen voor FC Twente, maar een tackle op Assaidi in het strafschopgebied leverde FC Twente in de 26e minuut een penalty op. Assaidi schoot de bal hard in de linkerbovenhoek van het doel en zette FC Twente hiermee op een 1-0 voorsprong.

Na rust was FC Twente gevaarlijker. In de 57e minuut was het Tom Boere die het strafschopgebied in kwam lopen. De spits gaf de bal voor op Slagveer die de bal kon klaar leggen op Assaidi. De linksbuiten kreeg de ruimte om te schieten en was hiermee opnieuw trefzeker voor FC Twente, 2-0. In de 73e minuut mocht FC Twente aanleggen voor een hoekschop, Tom Boere kreeg de kans om te koppen maar kopte de bal tegen de lat. De bal kwam terug voor de voeten van Peet Bijen die de bal het doel in kon werken. Hiermee bepaalde de verdediger de eindstand, 3-0.