Samenvatting Willem II - FC Twente seizoen 2021-2022 (0-1)

Na de bekernederlaag tegen AZ kreeg FC Twente zaterdagavond de kans om zich te herpakken. De ploeg moest op bezoek bij Willem II dat de laatste negen competitiewedstrijden verloor. FC Twente op haar beurt was voor aanvang al acht eredivisiewedstrijden ongeslagen. Deze reeks werd verlengd want de Tukkers wonnen met 1-0.

Jans moest voor de wedstrijd enkele wisselingen doorvoeren door lichte blessures van Unnerstall en Bosch. Jeffrey de Lange nam plaats onder de lat en het middenveld werd gevormd door Sadílek, Vlap en Ugalde.

In de eerste helft was FC Twente de bovenliggende partij en ging terecht rusten met een 1-0 voorsprong. Het doelpunt kwam in de 39e minuut op naam van Michal Sadílek. In de 23e minuut zag Rots zijn kopgoal afgekeurd worden wegens buitenspel. Vlak voor rust was De Lange ook belangrijk door een fout van Vlap te corrigeren.

FC Twente was ook aan het begin van de tweede helft de bovenliggende partij, maar gaf de controle langzaam uit handen. Toch kwam de ploeg nooit echt in de problemen en won het de wedstrijd met 1-0. Hiermee deed FC Twente uitstekende zaken op de ranglijst.

Vitesse verloor met 3-1 van FC Groningen en verloor topscorer Openda met een rode kaart. Hierdoor is hij op 5 februari geschorst tegen FC Twente. AZ speelde in eigen huis met 0-0 gelijk tegen sc Cambuur. Hierdoor staat FC Twente nu vierde.