Samenvatting

Samenvatting Excelsior - FC Twente seizoen 2022-2023

FC Twente had zaterdagavond de uitgelezen mogelijkheid om te profiteren het gelijkspel van AZ tegen sc Heerenveen. Dit liet het echter na. Op bezoek bij Excelsior werden twee dure punten verspeeld. Beide teams kwamen niet tot scoren: 0-0. Daardoor blijft de achterstand op AZ zes punten.

FC Twente begon heel dreigend. Na zes minuten kreeg de ploeg de eerste kans. Misidjan deed een goede poging van afstand, maar doelman Van Gassel redde mooi. De bal kwam bij Cerny, die aflegde op Brenet. De rechtsback schoot over. Vlap, die vier minuten eerder zijn poging al tegengehouden zag worden door Van Gassel, miste in de veertiende minuut dé kans op zijn eerste van het seizoen. Zijn schot was echter niet goed en de keeper van Excelsior bracht makkelijk redding. FC Twente bleef kansen creëren, maar wist niet te scoren. De ruststand was 0-0.

FC Twente kwam niet sterk uit de kleedkamer. Meer en meer werd het een vechtwedstrijd. De eerste gele kaart was voor Vlap in de zestigste minuut. Vier minuten later voerde Jans een aanvallende wisselen door. Steijn kwam erin voor Salah-Eddine. De tijd begon te dringen voor FC Twente, dat in de eerste helft al lang moeten scoren. Bijna kregen de Tukkers de 0-1 cadeau via een blunder van Van Gassel. De doelman hield de bal echter net op tijd van de lijn.

In de 74e minuut was er nog wel een bijzonder moment. De zon was ondergegaan, wat betekende dat de spelers die meedoen aan de Ramadan wat konden eten. Bij FC Twente zijn dit Zerrouki, Salah-Eddine en El Maach. Een paar minuten later was FC Twente nog dicht bij de 0-1. Een kopbal van Van Wolfswinkel werd mooi gered door Van Gassel. FC Twente drong nog wel aan en schoot nog een paar keer, maar werd niet echt gevaarlijk en kwam niet tot scoren. Excelsior kreeg zelfs nog de kans op de 1-0, maar Unnerstall gooide zichzelf er vol voor en bracht redding. De eindstand was 0-0.