Schreuder gered door Messi in eerste duel als trainer van FC Barcelona

In de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Granada kreeg Ronald Koeman, de trainer van FC Barcelona, een rode kaart. Hierdoor werd Koeman voor de wedstrijden tegen Valencia CF en Atlético Madrid geschorst. Tegen Valencia zat Alfred Schreuder zondagavond op de bank als hoofdtrainer. Ook tegen Atlético Madrid zal Schreuder de honneurs waarnemen.

Tegen Valencia kwam de ploeg van de oud-trainer van FC Twente na een goede eerste helft in de vijstigste minuut op achterstand. Eventueel puntverlies zou een einde maken aan de titelapsiraties van de Catalanen. Er moest dus wat gebeuren.

De scheidsrechter bood Barça vlak na de 1-0 de kans om de stand gelijk te trekken. Na een handsbal van oud-PSV'er Toni Lato ging de bal namelijk op de stip. Oog in oog met Cillessen wist Messi het net vanaf de penaltystip niet te vinden. Een aantal schermutselingen later tekende Messi van dichtbij echter alsnog voor 1-1.

Toen vervolgens ook Griezmann van binnen het vijfmeter-gebied wist te scoren, hadden de mannen van Schreuder de achterstand omgezet in een voorsprong. Nadat Messi bij een 2-1 stand ook nog eens een prachtige vrije trap wist binnen te schieten, leek het al helemaal niet meer mis te kunnen gaan. Soler bracht de spanning in de 83e minuut nog terug door van afstand de 3-2 binnen te knallen, maar verder dan twee goals kwam Valencia niet.

"Het team heeft veel karakter getoond door terug te komen van de achterstand", zo vertaalt VI een interview met Schreuder uit de Spaanse pers. "Een tegengoal zorgt altijd voor teleurstelling en zou ervoor kunnen zorgen dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar we toonden mentale kracht om terug te komen. Voor de 1-0 waren we superieur en daarna bleven we dat ook. Spelen tegen Valencia is altijd moeilijk, maar dit team weet hoe het moet spelen en winnen."

Barça doet door de overwinning nog altijd volop mee in de titelstrijd. "Het belangrijkste is dat wij geloven in wat we kunnen en vandaag hebben we laten zien dat we dat doen. We kijken niet naar andere teams, wij moeten gewoon onze wedstrijden winnen. In januari stonden we ver weg, nu zijn we heel dichtbij met mogelijkheden om kampioen te worden", besluit Schreuder.