FC Twente Nieuws

Statistieken: FC Twente - NEC 2016/2017

Statistieken: FC Twente - NEC 2016/2017

Afgelopen zaterdag won FC Twente op eigen grond met 3-0 van NEC. De Tukkers blijven met deze overwinning op de zevende plek staan, daar waar de Nijmegenaren naar de zeventiende plaats zakten en daarmee de degradatiezorgen rondom de club groter worden. Met nog drie wedstrijden te gaan staat NEC slechts vijf punten boven hekkensluiter Go Ahead Eagles.

FC Twente loste in de wedstrijd vijftien schoten. Acht hiervan bereikten daadwerkelijk het doel van doelman Joris Delle, drie werden tegengehouden door de verdediging. De resterende vier pogingen bleven ongevaarlijk. NEC loste negen schoten, opvallend is dat slechts één hiervan op doel gericht was. Vier konden worden geblokt door de Twentse verdediging, en de overige vier misten het doel.

De Tukkers kregen vijf hoekschoppen tegenover de drie corners van NEC. FC Twente scoorde in aanvang van het duel nog niet uit een hoekschop, maar wist het tij vlak voor het einde van het seizoen te keren. Spits Enes Ünal kopte in de twaalfde minuut het eerste cornerdoelpunt van dit seizoen binnen, en tekende hiermee voor zijn zeventiende treffer in dienst van FC Twente.

[google]De ploeg van trainer René Hake speelde de bal 556 keer naar elkaar over, 450 keer werd een medespeler bereikt. NEC gaf 333 passes, waarvan 71% aankwam. FC Twente was de ploeg met veruit het meeste balbezit, de ploeg bezat de bal maar liefst 62% van de wedstrijd tegenover de 38% van de Nijmegenaren.

FC Twente beging slechts drie overtredingen, daar waar NEC er vijftien nodig had. De uitploeg werd bovendien twee keer bestraft met een gele kaart, Gregor Breinburg en Janio Bikel gingen namens NEC op de bon. Breinburg stond overigens op scherp, en zal hierdoor de cruciale thuiswedstrijd tegen Excelsior aan zich voorbij moeten laten gaan.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties