Terugblik: FC Twente werkt niet mee aan jubileumfeest in Amsterdam

Aankomende zondag speelt FC Twente op bezoek bij Ajax. De Tukkers staan momenteel op een knappe zesde plek in de eredivisie, daar waar Ajax de tweede plaats invult en hoopt te kunnen profiteren van een mogelijke misstap van koploper Feyenoord. In het jaar 2000 speelde FC Twente ook op bezoek in Amsterdam, en verpestte daar het feestje van de thuisploeg.

[google]Ajax vierde destijds haar honderdjarige bestaan. Tijdens de wedstrijd zorgde Jan Vennegoor of Hesselink voor de 1-0 vlak voor rust. De oud-aanvaller kopte een hoekschop strak in de hoek, waar de doelman van de Amsterdammers geen antwoord op wist. In de tweede helft werd FC Twente-spits Scott Booth van het veld gestuurd, nadat hij zijn tweede gele kaart ontving wegens commentaar op de leiding. Ajax kreeg in het vervolg van het duel nog wel kansen op de gelijkmaker, maar deze mochten niet baten. De wedstrijd eindigde in 0-1 en zo liep het jubileumfeestje van de Amsterdammers in de soep.