Twente Insite

FC Twente Nieuws

Terugkeer bij FC Twente lonkt: “Ik ben al een paar keer gevraagd”

Terugkeer bij FC Twente lonkt: “Ik ben al een paar keer gevraagd”

Collins John was vroeger een van de grootste talenten die FC Twente bezat. Na twee goede seizoenen in de hoofdmacht van de Tukkers vertrok hij op jonge leeftijd naar Fulham. Een stap die geen groot succes werd, waarna hij de wereld rondzwierf. Inmiddels is de 32-jarige John gestopt en jeugdtrainer van Buitenboys onder 17 in Almere.

“Ik had altijd al de droom om jeugdtrainer te worden”, zegt John in gesprek met VICE Sports. “Na alles wat ik heb meegemaakt, wil ik die jongens een boodschap meegeven. Verder besteed ik veel tijd aan mijn dochtertje van bijna vier jaar. Ik kan elke dag bij haar zijn. Tot januari, want dan gaat ze naar de basisschool en dan is het over. Ik geniet echt van het leven.”

Een terugkeer naar Enschede behoort volgens John in de toekomst ook tot de mogelijkheden. “Ik ben al een paar keer gevraagd door FC Twente om iets voor de jeugdopleiding te betekenen, maar ik zit nog goed hier”, vervolgt hij.. “Ik ben net 32, moet nog veel leren en heb alle tijd. Misschien kijk ik er over een paar jaar anders tegenaan.”

De voormalig spits van de Tukkers draagt zijn voormalige club nog steeds een warm hart toe. “Twente blijft mijn club. Ik was een paar weken geleden nog op het trainingscomplex bij het Fanny Blankers-Koen Stadion. Ik keek naar de velden. Ik heb daar zoveel goals gemaakt, jongen”, blikt hij trots terug.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op