Transfers

De complexe spitsenjacht van Bruggink: Weghorst, Lammers, Boadu of...

De complexe spitsenjacht van Bruggink: Weghorst, Lammers, Boadu of...

Arnold Bruggink hoopt Wout Weghorst zo snel mogelijk te presenteren als de nieuwe spits van FC Twente. Hij is echter afhankelijk van de bereidwilligheid van Burnley FC, de club waar de spits nog een contract heeft tot medio 2025. De marktwaarde van de Oranje-international wordt door Transfermarkt geschat op zo'n zeven miljoen euro. Er is echter sprake van een clausule in het contract waardoor Weghorst binnen een bepaalde periode tegen een vastgesteld bedrag mag vertrekken. Over de inhoud van deze clausule doet zaakwaarnemer Simon Cziommer echter geen uitspraken.

Maar wat als de partijen er niet uitkomen? Wat gaat Bruggink dan doen? Er moet deze zomer een opvolger komen voor Manfred Ugalde wiens plek de tweede seizoenshelft tijdelijk werd ingenomen door Myron Boadu. Hoewel hij even flirtte met FC Twente over een langer verblijf lijkt dit niet haalbaar. De marktwaarde van Boadu is zes miljoen euro en hij verdient bij AS Monaco een vorstelijk salaris van naar verluidt 1,3 miljoen euro per jaar waarover hij geen inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Een andere speler die vaak wordt genoemd is Sam Lammers. De spits, die ook al jaren op een lijstje staat bij FC Twente, werd afgelopen januari door Rangers FC verhuurd aan FC Utrecht. Met 11 doelpunten en 3 assists in 20 wedstrijden maakte hij daar indruk. We stelden de lezers van Twente Insite de vraag: Als je moest kiezen, wie heeft dan je voorkeur? Weghorst of Lammers? Het resultaat was verrassend, want Lammer kreeg bijna net zoveel stemmen als Weghorst. 53 procent van de meer dan 3.200 respondenten koos voor Weghorst, de overige 47% voor Lammers. Maar is hij wel haalbaar?

Lammers tekende afgelopen zomer bij Rangers FC en zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2027. Zijn huidige marktwaarde ligt met 3 miljoen euro een stuk lager dan die van Weghorst en Boadu. Echter zal ook hier het salaris weer een struikelblok kunnen vormen. Lammers verdient bij Rangers FC naar verluidt tussen de 1 en 1,2 miljoen euro per jaar. Dat is minder dan Boadu en Weghorst, maar nog altijd veel te hoog voor FC Twente. Ter vergelijking: Ugalde was met een niet EU-salaris van 500.408 één van de grootverdieners bij FC Twente. Wellicht is deze zomer iets meer mogelijk, maar het is uitgesloten dat FC Twente salarissen gaat betalen die in de buurt komen van de 1 miljoen euro.

De enige speler bij wie het salaris geen struikelblok vormt is Wout Weghorst. Hij heeft het grote geld al verdiend en wil zelf dolgraag naar FC Twente, de club waar hij al sinds kleine jongen supporter van is. Zijn droom is om met FC Twente de titel te pakken en uit te komen in de Champions League. Dat laatste kan komend seizoen al, alleen moet FC Twente dan wel twee voorrondes zien te overleven. Echter ligt zijn lot in de handen van Burnley FC.

De verwachtingen onder de supporters zijn hooggespannen, maar kan technisch directeur Arnold Bruggink ook voldoen aan deze torenhoge verwachtingen? FC Twente verdient dan wel vele miljoenen extra aan het komende Europese avontuur, maar de club zal geen onverantwoorde risico's nemen zoals dat in het verleden wel is gebeurd en waar de club nog altijd de lasten van draagt. Het belooft wederom een spannende transferperiode te gaan worden met de spitsenpositie als de grootste uitdaging. Wie gaat het worden? Weghorst, Lammers, Boadu, of tovert Bruggink een ander konijn uit zijn hoge hoed?

Poll

Wie wordt volgens jou de nieuwe spits van FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties