Transfers

Steijn naar de Serie A? "Daar pikken ze vaak Nederlandse spelers op"

Steijn naar de Serie A? "Daar pikken ze vaak Nederlandse spelers op"

Afgelopen seizoen wist Sem Steijn in 39 officiële wedstrijden van FC Twente maar liefst negentien doelpunten te maken. Daarnaast gaf hij nog drie beslissende voorzetten. In de winter van vorig seizoen zouden enkele clubs van de Bundesliga geïnformeerd hebben naar de aanvallende middenvelder. Al bleef het bij vermeende interesse. De Nederlandse transfermarkt is momenteel geopend, dus zou de speler nu wel een transfer kunnen maken.

Vanwege het goede seizoen van Steijn steeg zijn transferwaarde enorm. Daar waar hij aan het begin van het seizoen slechts één miljoen euro waard was, wordt zijn transferwaarde nu geschat op tien miljoen euro. Leon ten Voorde vraagt zich af welke clubs zich zullen gaan melden. "Het is ook maar de vraag wie er veel geld voor hem gaat betalen", begint hij in de podcast De Ballen Verstand.

Eerder werd dan ook de Bundesliga als mogelijke volgende stap voor Steijn genoemd. Al denkt clubwatcher Ten Voorde dat de 22-jarige Hagenees ook in de Serie A aan de slag zou kunnen. "Bundesliga weet ik niet. Ik denk dan aan bijvoorbeeld Bologna in Italië, want zij pikken vaak Nederlandse spelers op. Al kan Udinese ook."

Fardau Wagenaar oppert een andere Italiaanse ploeg. "Atalanta Bergamo." Al denkt de clubwatcher daar anders over. "Dat vind ik wel een stap hoger, want die hebben wel de Europa League gewonnen. Al hebben die inderdaad wel veel Nederlanders zoals een Hans Hateboer en Mitchel Bakker", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties