Transfers

Streuer en Bruggink voeren lastige transferstrijd tegen AZ en FC Utrecht

Streuer en Bruggink voeren lastige transferstrijd tegen AZ en FC Utrecht

Op dit moment worden er een flink aantal spelers gelinkt aan FC Twente. Een deel daarvan wordt gezien als potentiële opvolgers van spelers die nu nog onder contract staan bij FC Twente. Marouan Azarkan wordt bijvoorbeeld gezien als opvolger van Vaclav Cerny. De Tsjech is in bloedvorm en de kans is aanwezig dat hij vertrekt. Echter kan niemand dit met zekerheid zeggen en dat maakt het spel dat er op de achtergrond wordt gespeeld lastig.

"Streuer en Bruggink zitten daar ook mee. Ze hebben gesproken met Azarkan. Die speelt aan de rechterkant, maar je hebt ook Cerny nog. Cerny wordt misschien wel verkocht, maar je moet Azarkan wel perspectief bieden. Je kunt niet zeggen: waarschijnlijk gaat Cerny weg, want je weet het niet", aldus de clubwatcher tijdens de uitzending van De Ballen Verstand.

Cerny is niet het enige voorbeeld. "Je kunt nu in gesprek gaan met een linksachter, want Smal gaat misschien wel weg, maar je weet het niet. Bij Misidjan is de kans best groot dat hij weg gaat. Dan praat je met Ruben van Bommel, maar je hebt er geen honderd procent zekerheid over. Dat is best lastig manoeuvreren."

"De spelers gaan misschien in augustus pas weg. Het is dus niet altijd zo makkelijk als vele mensen wel eens denken." Vaak is het ook een domino-effect. Als er één speler gaat, dan komt het pas echt op gang. "Het begint vaak in de top. Ajax haalt ergens iemand weg, die club moet weer een ander en gaat weer in de middenmoot shoppen of in de KKD. Zo werkt het. Op dit moment is het nog vrij rustig."

En dat is nog niet alles, want FC Twente strijdt met FC Utrecht om Azarkan en met AZ om Van Bommel. Beide clubs kunnen de spelers op dit moment meer salaris bieden. "FC Twente merkt nu toch wel dat er clubs zijn die qua financiën verder zijn. Het is bijvoorbeeld heel moeilijk om aan de salarissen van FC Utrecht te voldoen." Normaliter zou FC Twente mee kunnen met beide concurrenten, maar door de schuld uit het verleden blijft FC Twente qua spelersbudget nog wat achter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties