Transfers

Transferwindow gesloten: Drie spelers vertrokken, geen nieuwe namen bij FC Twente

Transferwindow gesloten: Drie spelers vertrokken, geen nieuwe namen bij FC Twente

De winterse transferwindow is gesloten. Dit houdt in dat FC Twente en de overige Nederlandse clubs geen spelers meer mogen kopen, verhopen, huren of verhuren. Er is nog één mogelijkheid om vanaf nu spelers aan te trekken, en dat is als de speler in kwestie geen contract heeft. Bij FC Twente vertrokken deze transferwindow drie spelers, maar nieuwe namen bleven uit.

Deadlineday begon met lichte paniek toen bekend werd dat Feyenoord op de laatste dag een ultiem bod wilde doen op Zerrouki. De Rotterdammers waren zelfs voornemens om hun eigen transferrecord te verbreken. Streuer liet zich niet gek maken en bleef bij zijn besluit om Zerrouki deze winter niet van de hand te doen. Hij liet verder weten niet blij te zijn met de werkwijze van Feyenoord omdat dit ook weer doorspeelt in het hoofd van Zerrouki.

Ook leek Fulham FC opnieuw in de markt voor Joshua Brenet toen de looneisen van de eerste keus Cedric Soares te hoog bleken. Volgens het doorgaans betrouwbare The Athletic was de club uit Londen in gesprek met FC Twente, maar dit werd later weer ontkracht door Streuer. Inmiddels lijkt Fulham Alsnog beet te hebben bij Soares van stadsgenoot Arsenal FC.

De drie spelers die zijn vertrokken zijn Christos Tzolis, Thijs van Leeuwen en Luca Everink. De Griekse linksbuiten keerde op eigen verzoek terug bij Norwich City en liet zijn contract bij FC Twente ontbinden. Thijs van Leeuwen tekende voor anderhalf jaar bij TOP Oss en het contract van Luca Everink werd ontbonden. Hierdoor kan hij in alle rust op zoek naar een nieuwe club.

Ondanks het vertrek van drie spelers heeft Streuer ervoor gekozen om geen vervanger(s) te halen. Everink en Van Leeuwen waren al geen eerste selectie spelers meer waardoor alleen het vertrek van Tzolis invloed heeft op de spelersgroep. De TD is van mening dat Jans met Rots en Cleonise twee geschikte back-ups heeft voor Misidjan en Cerny.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties