Transfers

Van Staa ziet Azarkan niet als 'grootste aankoop': "Cerny vervangen komt meer bij kijken"

Van Staa ziet Azarkan niet als 'grootste aankoop': "Cerny vervangen komt meer bij kijken"

FC Twente twijfelt over het aantrekken van Marouan Azarkan. De club legde een bod neer bij Feyenoord voor de kleine aanvaller, waarop de Rotterdammers een tegenvoorstel deden waar 'FC Twente alleen maar 'ja' op hoefde te zeggen'. FC Twente aarzelt echter. Ook FC Utrecht is in de race. Azarkan heeft alle buitenlandse clubs afgezegd en wil graag in Nederland voetballen.

Jan van Staa ziet de eventuele komst van Azarkan niet gelijk als een enorme slag op de transfermarkt voor FC Twente. "Met het niveau van Twente denk ik niet direct dat het de grootste aankoop zal zijn. Als Cerny weg zal gaan en je moet daarvoor opdraven om die te vervangen, dat is niet zo makkelijk. Daar komt wat meer bij kijken", zegt Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost.

Tijmen van Wissing werpt de vraag op of Azarkan eigenlijk wel een rechtsbuiten is of toch meer een aanvallende middenvelder. "Hij kan op beide posities spelen", reageert Van Staa. "Op tien heb je al met Vlap en Steijn te maken. Ze zouden hem waarschijnlijk eerder voor de buitenkant halen", besluit de oud-trainer van FC Twente.

Na dit seizoen zal rechtsbuiten Denilho Cleonise in ieder geval vertrekken. Op rechtsbuiten heeft FC Twente dan nog Václav Cerny en Daan Rots over. Cerny gaat wellicht een stap maken. Rots verlengde vorig jaar oktober nog zijn contract in Enschede tot medio 2025, maar speelde sindsdien nog maar 325 eredivisieminuten verdeeld over veertien duels. Een nieuwe rechtsbuiten lijkt dus sowieso wel welkom bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties