Twente Insite

FC Twente Nieuws

Update: Supporter ontloopt geëiste celstraf van vier maanden

Update: Supporter ontloopt geëiste celstraf van vier maanden

Een supporter van FC Twente krijgt naast een stadionverbod mogelijk ook een celstraf toebedeeld. Dit naar aanleiding van een incident tijdens de wedstrijd FC Twente – Feyenoord op zondag 5 februari 2017. Een Feyenoord supporter zou iets te enthousiast de 0-2 overwinning hebben gevierd waarna hij zou zijn aangevallen door supporters van de thuisploeg.

De man kreeg van één van hen een klap waardoor hij knock-out ging. In het ziekenhuis bleek later dat de man drie breuken in zijn gezicht had opgelopen en kon naar eigen zeggen 14 dagen niets doen. De Feyenoorder eist nu 2.500 euro smartengeld, 1.200 euro aan materiële schade en 2.340 euro aan advocaatkosten.

Naast het stadionverbod eist de officier van justitie nu ook vier maanden cel voor de man die de laatste klap uitdeelde. De tweede belager hoorde een eis van één maand voorwaardelijk en de derde belager een eis van een taakstraf van 140 uur. Op 13 november zal de rechter de vonnissen uitspreken zo meldt de Tubantia.

Update: Vandaag heeft de rechter in Almelo bepaalt dat de verdachte die klap uitdeelde veroordeeld is tot een taakstraf van 50 uur. Eerder werd een celstraf van 4 maanden geëist tegen de verdachte wegens een poging tot zware mishandeling. De rechter vond dat echter niet bewezen en gaf de man een taakstraf. De andere twee verdachten hebben een taakstraf gekregen van 50 tot 120 uur of een voorwaardelijke celstraf van 2 weken.

Reacties

  1. Mooi dat ie niet hoeft te zitten. Die SCF supporter vroeg er gewoon om. Voor het home van vakp uitdagend en provocerend gaan doen, tja dan vraag je er om en ben je heel dom en naïef. Juich geweld tijdens de voetbal niet toe, maar in dit geval begrijp ik wel dat het gebeurt (al zou ik het zelf niet doen).

  2. Kopsterk.. zegt:

    Met zo n milde straf komt hij goed mee weg.

  3. Ik weet het, rekenen is lastig. Maar 1.200 euro aan materiële schade en 2.340 aan advocaatkosten is iets meer dan 2.500 euro.

We zijn benieuwd naar jouw mening

error: Copyright FC Twente Insite