Twente Insite

FC Twente Nieuws

Vitesse woedend op KNVB na nieuwe regelgeving, FC Twente profiteert

Vitesse woedend op KNVB na nieuwe regelgeving, FC Twente profiteert

Vitesse is het slachtoffer geworden van de regelwijziging die de KNVB heeft doorgevoerd met betrekking tot de beloftenteams. Vanaf het komende seizoen mogen beloftenteams in de voetbalpiramide geen spelers meer opstellen van boven de 23 jaar. Laat Vitesse nu vlak voor de regelgeving routinier Kees van Buuren hebben aangetrokken.

De 31-jarige Van Buuren werd aangetrokken om het beloftenteam van Vitesse te voorzien van de nodige ervaring, maar volgens de nieuwe regelgeving mag hij niet worden opgesteld. Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse, haalt daarom vandaag hard uit naar de KNVB. “De reglementswijziging kwam vanuit het niets en vlak voor het nieuwe seizoen. Wij dachten onze zaken juist goed voor elkaar te hebben. Maar nu moeten we met Kees van Buuren aan tafel om tot een oplossing te komen.”

“Om spelers vanuit het eerste team ritme te laten houden, moeten wij nu extra wedstrijden gaan organiseren”, vervolgt de ziedende Van Hintum in De Gelderlander. “Dat is clubs alleen maar op kosten jagen en organisaties met extra taken opzadelen. Het is ook een vorm van leeftijdsdiscriminatie en competitievervalsing. Want de regels gelden dus niet voor alle teams. De topamateurs zetten volop gelouterde ex-profs in. En die spelen dan tegen jeugdteams.”

Van Hintum vergeet hierbij gemakshalve dat de beloftenteams zijn toegevoegd aan de voetbalpiramide om de jeugdige spelers van de beloftenteams te voorzien van meer weerstand. Dit om de ontwikkeling van de spelers te bevorderen. De weerstand in de reguliere beloftencompetitie is een stuk lager omdat daar veel meer leeftijdsgenoten spelen. In de voetbalpiramide krijgen de jeugdige spelers veel meer te maken met ervaren spelers die met name fysiek veel verder ontwikkeld zijn.

Jong FC Twente zal geen last hebben van de nieuwe regel. De club besloot het beloftenteam uit de voetbalpiramide te halen en vanaf komend seizoen weer in te delen in de reguliere beloftencompetitie. Het eerste elftal profiteert zelfs van de nieuwe regel aangezien het komend seizoen speelt tegen Jong AZ, Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Utrecht. De kans dat een beloftenteam als Jong Ajax uitgerekend tegen FC Twente meerdere ervaren eerste elftal spelers op gaat stellen is hierdoor uitgesloten.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op