Voetbalacademie

Scholten ziet academie opbloeien: "We doen het steeds beter"

Scholten ziet academie opbloeien: "We doen het steeds beter"

Bij FC Twente spelen er steeds meer speler uit de eigen jeugd. De club uit Enschede deelt de jeugdopleiding met aartsrivaal Heracles. Deze academie produceert veel talenten, waaronder Gijs Besselink en Ruud Nijstad. Zo staan er bij de Tukkers ook een aantal steevast in de basiself. Voorbeelden hiervan zijn Daan Rots en Mees Hilgers.

Algemeen directeur Dominique Scholten krijgt de vraag of hij opkijkt tegen de jeugdopleiding van bepaalde ploegen uit de eredivisie. "Ik kijk niet meer zo zeer op tegen die academies. We hebben wel veel gekeken en kijken nog steeds naar opleidingen als die van AZ, Ajax, PSV zij doen momenteel veel en Feyenoord is ook goed bezig", begint hij aan tafel bij VoetbalTijd.

FC Twente analyseert bij deze ploegen op welke manier zij de jeugd opleiden. Al is Scholten van mening dat je niet alleen naar deze clubs moet kijken. "Dat zijn wel de opleidingen waar je naar kijkt en waar je veel van kan leren als Twente zijnde. Los van het feit dat je eigenlijk van iedereen iets kan leren."

De algemeen directeur is van mening dat FC Twente grote stappen maakt. "We doen wel steeds beter mee." In de huidige selectie van de club uit Enschede zitten maar liefst zes spelers uit de jeugdopleiding. Mees Hilgers, Daan Rots, Max Bruns, Gijs Bessselink, Sam Karssies en Julien Mesbahi. Daarnaast lopen er een aantal spelers in de academie rond die al een professioneel contract hebben getekend bij de club uit Enschede. Onder andere Ruud Nijstad, Harrie Kuster, Lucas Vennegoor of Hesselink en Mats Rots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties