Bizar: Hake blameert zich voor eigen publiek en kan eredivisie vergeten

Hoe erg de meeste Tukkers het René Hake ook gunden, de oefenmeester is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de promotie/degradatie play-offs te bereiken. Na een 1-3 winst voor Cambuur in Dordrecht leek de tweestrijd al beslist, maar de ploeg van Hake blameerde zich zaterdagavond voor eigen publiek.

In de rust was er nog niets aan de hand en stond Cambuur met 1-0 voor, maar na rust deed Dordrecht iets dat zelden werd vertoond. De ploeg scoorde vier keer in 28 minuten tijd en dwong hiermee een verlenging af. Achteraf bleek dan de 4-1 werd gescoord uit een penalty die nooit gegeven had mogen worden, maar daar koopt niemand in Leeuwarden nu iets voor.

In de verlenging bleef de stand gelijk en moest de wedstrijd worden beslist vanaf de elfmeterstip. Hierin was Dordrecht met 3-5 te sterkt voor de Friezen. Hierdoor zal Hake komend seizoen met Cambuur afreizen naar de Grolsch Veste om het daar op te nemen tegen zijn oude ploeg die vorige week afdaalde naar de eerste divisie.