Twente Insite

FC Twente Nieuws

COLUMN: Moed en vertrouwen

COLUMN: Moed en vertrouwen

Afgelopen zaterdag bevond ik mij in een hotelkamer op de zevende verdieping van het Hilton hotel in Belfast. Na een indrukwekkende dag te hebben doorgebracht in deze mooie stad met haar beladen geschiedenis, was het hoog tijd om eens te kijken naar de uitslagen van de eredivisie en dan met name uiteraard de uitslag van Excelsior- FC Twente.

De nul gehouden

Ik kreeg op mijn telefoon geen bereik, dus werd de telefoon van vrouwlief geraadpleegd. Terwijl ze zoekende was, hoorde ik mijzelf bijkans hardop een mantra murmelen; ‘als het maar geen verlies is, als het maar geen verlies is, als het maar geen verlies is’. ‘Excelsior- FC Twente is 0-0 geworden’, hoorde ik haar zeggen. “Kut, weer niet gewonnen, maar tenminste een punt”, was mijn reactie.

Tsja, lieve lezer, we moeten en mogen in dit stadium blij zijn met ieder punt dat bijeen gesprokkeld wordt. Dondert even niet hoe, of met welke strijdwijze. Keihard vechten voor het naakte bestaan is nu het motto. Na de prachtige overwinning tegen Ajax, had het team ook nog erger door de ondergrens kunnen zakken en met een tik om de oren van dat vreselijke veld in Kralingen moeten afdruipen.

We kunnen met zijn allen de nadruk leggen op het negatieve; het onevenwichtige spel, de wisselvalligheid, het gebrek aan voetbalinzicht bij teveel spelers, het feit dat de linies nog te vaak een andere kant op denken en het gegeven dat teveel spelers gewoon tekort komen, natuurlijk kan dat.

We kunnen echter ook onze zegeningen tellen en denken; ‘weer een punt en zelfs een keer de 0 gehouden’. De laatste benadering heeft mijn voorkeur en zal uiteindelijk meer opleveren dan het benadrukken van alle zaken die niet goed lopen. Niet om je kop in het zand te steken, vooral niet, maar wel omdat we het nu eenmaal moeten doen met wat we hebben. Ieder punt is van belang voor het redden van het vege lijf. Hierbij merk ik op dat de spelers tenminste inzet en strijdlust tonen gedurende de meeste wedstrijden van de laatste weken. De wisselvalligheid die ook nog in het team zit is grotendeels te verklaren door een gebrek aan kwaliteit, wat weer alles te maken heeft met een gebrek aan geld en toch ook een gebrek aan slim en effectief inkopen.

De Winterstop

We zullen zien of er in de winterstop spelers gaan bijkomen. Gertjan wil er het liefst eentje bij in elke linie, maar zei ook dat hij niet zoveel heil ziet in het aantrekken van nieuwe spelers tijdens de winterstop. Kortom, we leven als FC Twente supporter nog steeds in zeer onzekere tijden.

In deze laatste, donkere dagen van het jaar kunnen wij ons vastklampen aan het feit dat de nieuwe trainer er steeds meer zicht op krijgt en ingrijpt als het nodig is. Dat er steeds vaker en steeds meer strijd geleverd wordt op het veld. Dat er stevig gewerkt wordt aan een betere wedstrijdconditie van de spelers en dat de wil er bij de overgrote meerderheid van de selectie is om de beuk er flink in te gooien als het nodig is. Daarnaast ontpopt Assaidi zich steeds meer als een van de beter spelers van de Eredivisie en raken andere spelers steeds beter op drift en ingespeeld. Drommel doet het tot dusver ook prima als eerste doelman.

Natuurlijk is het nog lang geen FC Twente van een paar jaar geleden. Het FC Twente dat ieder seizoen wel een topspeler kon verkopen voor veel geld. Het FC Twente dat met 6-2 in Eindhoven won en met 4-1 in Rotterdam. Dat is voorlopig voorbij. De nieuwe realiteit is dat we van wedstrijd tot wedstrijd moeten leven en ieder punt verwelkomen.

Vertrouwen

Dat dit team, ondanks alles, in staat is om Ajax tot twee keer toe in toom te houden en zelfs op karakter uit de beker te kegelen, geeft mij het vertrouwen dat het in 2018 beter zal gaan. Niet vanzelf en zeker niet van een leien dakje. Er zullen nog vele wedstrijden volgen waarin ons Twentehart het zwaar te verduren zal krijgen, maar uiteindelijk zullen we het eredivisieschap veilig gaan stellen, met wellicht wel een bekerfinale als grote pleister op een diepe wonde.

Na dit seizoen kunnen alle wonden wat dat betreft pas echt goed schoongemaakt worden. Na dit seizoen kunnen we weer echt om de prijzen gaan strijden en zal er sprake zijn van een echte wederopbouw van de verschillende geledingen van onze mooie club, ons aller FC Twente.

Laat ons dat moedige vertrouwen meenemen naar het nieuwe jaar! Moed en vertrouwen zal ons verder brengen.

Ik wens een ieder een heel gelukkig en vooral gezond 2018 toe.

COTE!!!!

TAZ

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op