De cijfers: Zwakke verdediging FC Twente scoort dikke onvoldoendes

Afgelopen zaterdag ging FC Twente met maar liefst vier 4-0 onderuit tegen sc Heerenveen. Voorafgaand aan het treffen tussen FC Twente en Heerenveen bestempelde FC Twente trainer Gertjan Verbeek het als een cruciaal duel, maar in de Grolsch Veste wist zijn ploeg niet te overtuigen.
Heerenveen wist voor rust twee keer het net te vinden en middenvelder Michael Liendl moest het als eerst ontgelden volgens Verbeek. De Oostenrijker werd al in de rust naar de kant gehaald en vervangen door Tighadouini. Na rust kwam Heerenveen verder op voorsprong en trok de wedstrijd naar zich toe.

Het AD gaf ondanks de nederlaag maar liefst zes voldoendes. Brondeel, die een aantal goede reddingen verrichtte kreeg een zes net als Lam, Boere en Assaidi. Jensen en Thesker kregen net een voldoende met en 5,5. Daarnaast werd de rest van de selectie beoordeeld met een onvoldoende waarin drie in de verdediging vielen. Peet Bijen kreeg het laagste cijfer, een teleurstellende drie.