Doelpuntenfestijn FC Twente Vrouwen uit bij Telstar Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vanavond een ruime overwinning geboekt bij sc Telstar. In Velsen-Zuid schoot de ploeg van Tommy Stroot uit de startblokken en stond al na 7 minuten met 0-2 voor. Na twee minuten was het Lineth Beerensteyn die de score opende waarna Maud Roetgering de 0-2 op het scorebord zette. Nog voor het eerste halfuur voltooid was scoorde Renate Jansen de 0-3 waarna de wedstrijd leek te zijn gespeeld.

[google]Toch maakte de ploeg uit Velsen het nog even spannend door nog voor rust de 1-3 en de 2-3 op het scorebord te zetten. Uiteindelijk trok FC Twente Vrouwen aan het langste eind en won de regerend kampioen de wedstrijd met maar liefst 2-7. De doelpunten in de tweede helft kwamen op naam van Renate Jansen, Lineth Beerensteyn, Sherida Spitse en Jill Roord.

Door de overwinning heeft FC Twente Vrouwen zich definitief geplaatst voor de play-offs en neemt het de tweede positie weer over van ADO Den Haag dat het zaterdag opneemt tegen sc Heerenveen. Koploper Ajax maakte geen fout uit bij PEC Zwolle (0-5 winst, red.) waardoor het gat met de Amsterdammers elf punten blijft.

Startopstelling FC Twente Vrouwen: Adan, Roetgering, Kerkdijk, Waldus, Worm, Munsterman, Roord, Spitse, Beerensteyn, E. Jansen, R. Jansen.