Eerste elftal

Almere City vol bravoure: "Twente weet dat ze het lastig gaan krijgen tegen ons"

Almere City vol bravoure: "Twente weet dat ze het lastig gaan krijgen tegen ons"

Tijdens de eerste speelronde van dit seizoen nam FC Twente het op tegen Almere City FC, dat haar allereerste eredivisiewedstrijd ooit speelde. Destijds werd het 1-4 in het Yanmar Stadion. Vanavond om 18:45 uur staan de elftallen wederom tegenover elkaar. Almere City ziet kansen om deze keer wél goed te presteren tegen FC Twente.

"Ik weet wel zeker dat het een andere wedstrijd wordt", zegt Agil Etemadi, keeperstrainer van Almere City, bij de podcast AlmEredivisie van Omroep Flevoland. "Als je onze ontwikkeling ziet na de eerste wedstrijd, dan zijn er wel teams die rekening met ons houden. Ook daar gaan we ons van onze beste kans laten zien."

"Je weet dat het gewoon lastig wordt daar. Het is een geweldig team en Oosting doet het geweldig, dat is een goede trainer. Het is een mooie club met een mooi stadion. We zijn ook weer een ervaring rijker als we daar gewoon een mooie pot neerzetten. Ze weten dat ze het lastig gaan krijgen tegen ons", aldus Etemadi.

Technisch directeur Johan Hansma weet zich het duel nog goed te herinneren. "Dat was een duel waar we van 0-2 terugkwamen naar 1-2. Een paar minuten later kreeg Damian (van Bruggen, red.) een rode kaart en werd het geflatteerd door twee goals in de blessuretijd van Van Wolfswinkel. Was dat dat een geflatteerde uitslag? We moeten wel eerlijk bekennen dat Twente op dat moment gewoon duidelijk wel de betere ploeg was."

Voor FC Twente is het de eerste wedstrijd sinds de wanprestatie tegen Ajax. Almere City kan dus een tot op het bot gemotiveerd FC Twente verwachten, zo stelt presentator Martijn de Groot. "Ja, maar als ze van Ajax hadden gewonnen, waren ze ook tot op het bod gemotiveerd", reageert Hansma. "Ik denk dat dat helemaal niks uitmaakt. De Grolsch Veste is een stadion dat kolkt, dat leeft. Als je speler bent, sta je elke week op het veld. Wat de afgelopen periode is geweest, kan je niks meer aan doen. Je speelt gewoon die wedstrijd om te winnen", besluit de technisch directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties