Eerste elftal

Multifunctionele Regeer ziet een terugkeer naar Ajax nog niet zitten

Multifunctionele Regeer ziet een terugkeer naar Ajax nog niet zitten

Youri Regeer is sinds afgelopen transferperiode speler van FC Twente. De multifunctionele speler maakte een indrukwekkende start van het seizoen mee in Enschede als gelegenheidslinksback bij afwezigheid van Gijs Smal. Regeer kwam over van Ajax, die nog steeds een clausule in zijn contract hebben staan waardoor hij voor een gelimiteerd transferbedrag de overstap naar Amsterdam kan maken.

Youri, als je nu een basisplaats krijgt bij Ajax zou je dan overstappen? "Dat laat ik graag in het midden. Ik ben er in de buurt geboren en getogen, en heb zes jaar in de jeugdopleiding gespeeld. Om te zien hoe het nu gaat met de club is heel pijnlijk."

"Ik had al snel door dat ik aan het begin van de transferperiode de stap wilde maken naar FC Twente, en dat stond vast. Er wordt nog wel eens gevraagd of ik spijt heb van mijn beslissing, maar dat is niet zo. Ik kwam naar Enschede toe om op het hoogste niveau te spelen en dat ben ik nu aan het doen. Ik sta met volledige kracht achter mijn eigen keuze", aldus Regeer bij 1Twente Voetbaltijd.

Bij Ajax draait het enorm slecht dit seizoen, voor het eerst in de geschiedenis stonden de Amsterdammers op de laatste plaats. "Het is heel pijnlijk om te zien dat vier jaar geleden de club in de halve finale van de Champions League stond en twee weken geleden stonden ze 18e in de eredivisie. `ik heb geen enkel moment gedacht dat ik zou moeten blijven."

"Tot nu zijn de overwinningen op Ajax en Feyenoord de twee mooiste van het seizoen. Het zijn grote clubs en die verslaan we dan in een kolkende Grolsch Veste, dat was geweldig. Het was een goed tactisch plan van de technische staf en daar had de tegenstander heel veel moeite mee. De winnaarsmentaliteit in de groep maakt ons een heel sterk team", zo besluit Regeer.

Opinie: Waar moet Regeer gaan spelen als Smal weer terugkeert in de basis? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties