Eerste elftal

Salah-Eddine houdt deur op een kier: "Heb FC Twente zeker nog niet uit mijn hoofd gezet"

Salah-Eddine houdt deur op een kier: "Heb FC Twente zeker nog niet uit mijn hoofd gezet"

FC Twente heeft geprobeerd om Anass Salah-Eddine te behouden voor de club, maar de speler zelf verkoos een kans bij Ajax boven nog een jaar bij FC Twente. De 21-jarige linkspoot heeft maar één missie en dat is slagen bij de club uit zijn geboortestad. In de voorbereiding speelde hij veel, maar Maurice Steijn vond het niet afdoende waarna er twee nieuwe linksbacks aan de selectie werden toegevoegd: Gastón Ávila en Borna Sosa. De andere concurrent Owen Wijndal is deze week vertrokken naar Royal Antwerp FC.

Bij Ajax zit hij nu in een soortgelijke situatie als bij FC Twente waar hij Gijs Smal voor zich moest dulden. Echter kreeg hij onder Ron Jans ook enkele wedstrijden de kans op het middenveld. Een keuze die goed uitpakte, want Salah-Eddine speelde daar zijn beste wedstrijden. Dit gebeurde nadat de speler zelf aan de bel trok bij de oefenmeester.

"Ik merkte dat ik bij Twente op de linksbackpositie niet veel aan spelen toekwam, omdat Gijs Smal daar de eerste keus was. Ik ben op een gegeven moment naar de trainer toe gelopen en heb tegen hem gezegd: Trainer, als er als linksback geen plaats voor me is, kan ik eventueel ook op het middenveld uit de voeten", vertelt hij in gesprek met Lentin Goodijk van Voetbal International.

Uiteindelijk speelde Salah-Eddine veertien competitiewedstrijden waarvan hij er zeven aan de aftrap stond. FC Twente wilde met hem door, maar daar ging de multifunctionele speler zelf voor liggen. "FC Twente is echt een mooie club en ik heb daar een mooie periode gehad, dat was ook echt een lastige keuze. Maar ik kom uit Amsterdam en mijn doel is altijd geweest om te slagen bij Ajax." Toch heeft hij de deur naar FC Twente niet helemaal dichtgegooid. "Ik heb Twente zeker nog niet uit mijn hoofd gezet, maar ik wilde eerst voor mijn kans gaan bij Ajax."

Poll

Zie jij Salah-Eddine graag terugkeren, mocht de optie zich komende winter voordoen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties