Eerste elftal

Steijn benadrukt dat hij niet de nieuwe trainer van FC Twente wordt

Steijn benadrukt dat hij niet de nieuwe trainer van FC Twente wordt

Maurice Steijn is een van de eerste namen die werd genoemd als mogelijke opvolger van Ron Jans als trainer van FC Twente. De supporters zagen het in ieder geval zitten: Twente Insite legde de fans negen namen voor. Meer dan 4.750 mensen stemden. 37,92 procent stemde voor de huidige trainer van Sparta Rotterdam. Daarmee was hij onder de supporters de topkandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden.

Steijn wordt echter niet de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente, zo liet hij onlangs weten. Bij Veronice Offside bevestigt hij dat nog maar eens. "Nee, dat gaan we doen niet", zegt Steijn, die graag zijn contract wil gaan verlengen bij Sparta. "Volgende maand gaan we met elkaar om tafel om te verlengen."

"Ik heb momenteel nog een anderhalfjarig contract. Er zou dan één jaar bijkomen. Wij hebben nog nergens over gesproken, dus zo ver zijn we nog", besluit Steijn. De vader van Sem Steijn heeft het sinds zijn komst eind april 2022 uitstekend gedaan. Eerst hield hij Sparta vanuit een schier onmogelijke positie in de eredivisie. Nu staat de 49-jarige trainer op een knappe zesde plek met Sparta, slechts één punt achter FC Twente.

FC Twente zal dus op zoek moeten naar een andere trainer, want Steijn gaat het niet worden. De droomkandidaat is de clubloze Peter Bosz. Hij zet de Tukkers voorlopig echter in de wachtkamer (zie bovenstaand artikel). Andere namen die genoemd worden zijn bijvoorbeeld Dick Lukkien van FC Emmen en Dick Schreuder van PEC Zwolle.

De voorkeur bij FC Twente ligt in ieder geval bij een Nederlandse trainer. Dat maakte algemeen directeur Paul van der Kraan onlangs bekend. Hij zit met de huidige technisch directeur Jan Streuer en de toekomstige technisch directeur Arnold Bruggink op één lijn als het gaat om wie de nieuwe trainer moet worden. Als ze het toch niet eens raken, moet de stem van Bruggink doorslag gaan geven. Hij is immers de man die in de toekomst met de nieuwe trainer moet gaan werken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties