Eerste elftal

Supporters delen twee dikke onvoldoendes uit na afstraffing tegen Fenerbahce

FC Twente leed donderdagavond een gevoelige nederlaag in Turkije tegen Fenerbahce. De ploeg van Joseph Oosting ging voor het eerst onder zijn leiding onderuit en deed dat direct met grote cijfers. Na zelf op 1-0 te zijn gekomen door Ugalde, stond er na 90 minuten een 5-1 nederlaag op het scorebord. De domme rode kaart van Youri Regeer was de aanleiding van het verval in de tweede helft waarin de Turken maar liefst vier keer scoorden. Toch waren de supporters van FC Twente na de wedstrijd mild bij het geven van de cijfers.

Slechts drie spelers kregen een onvoldoende van de doorgaans toch kritische Twente-supporters. Sampsted tikt net geen voldoende aan en blijft tot nu toe steken op een 5,3. Voor Youri Regeer en Daan Rots kenden de supporters weinig genade, want beide spelers kregen een 3,8 voor hun optreden.

Aan de andere kant maakte Michel Vlap opnieuw indruk. De man uit Sneek is bezig aan een ijzersterke start van het nieuwe seizoen en krijgt met een 7,5 het hoogste cijfer. Sadílek en Ugalde volgen met een 6,6.