Eerste elftal

Twente-target twijfelt over contractverlenging en krijgt uitstel van NEC

Twente-target twijfelt over contractverlenging en krijgt uitstel van NEC

Onlangs liet Wilco van Schaik, de algemeen directeur van NEC Nijmegen, weten dat FC Twente, FC Utrecht en een aantal buitenlandse clubs concrete interesse hadden in backs Bart van Rooij en Souffian El Karouani. Zij liepen na dit seizoen uit hun contract. NEC legde het tweetal een deadline van 1 april op om hun beslissing te maken.

De deadline van 1 april is verstreken. Van Rooij heeft deze inmiddels gemaakt: hij tekende onlangs een nieuw tweejarig contract bij de Nijmegenaren. Van linksback El Karouani is het echter nog niet bekend of hij gaat verlengen of de club transfervrij gaat verlaten. Van Schaik kwam dinsdag met een update over de situatie.

"In het geval van Souffian hebben we in goed overleg besproken dat we deze week nog een vervolggesprek hebben", schrijft de algemeen directeur op de officiële website van NEC. "Mensen moeten niet onderschatten wat een dergelijke situatie met een speler doet en Souffian heeft me nog enkele dagen bedenktijd gevraagd. Ik heb hem duidelijkheid over de kaders van de nieuwe overeenkomst gegeven, waardoor hij alles goed in kaart heeft."

FC Twente moet voor komend seizoen op zoek naar minimaal één nieuwe linksback. Gijs Smal heeft na dit seizoen nog maar één jaar contract in Enschede. Hij lijkt klaar voor een stap en als FC Twente nog wat geld aan hem wil verdienen zal de club hem komende zomer moeten verkopen. Eerder werd hij in verband gebracht met een transfer naar Borussia Mönchengladbach.

Daarnaast is het nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Anass Salah-Eddine, die gehuurd wordt van Ajax. Technisch directeur Jan Streuer liet onlangs weten dat FC Twente de opties onderzoekt om hem langer te binden. Salah-Eddine gaf aan dit zelf wel te zien zitten, maar vertelde een week later dan weer dat hij voor zijn bij kans Ajax wil gaan.

Iván Márquez

Onder supporters van FC Twente is de naam van Iván Márquez weleens gevallen. De centrale verdediger van NEC heeft ook een aflopend contract. Over hem gaf Van Schaik ook een update. "In het geval van Iván is het helder dat hij niet zal bijtekenen. In deze fase van zijn carrière kijkt hij naar meer financiële zekerheid. We hebben hem een uiterst bod gedaan, welke hij heeft afgeslagen. Uiteraard balen we daarvan, maar dat is zijn goed recht", aldus Van Schaik. Márquez zal dus gaan voor financiële zekerheid. Een transfer naar FC Twente lijkt dus sowieso uitgesloten.

Poll

Moet FC Twente gaan voor El Karouani, mits transfervrij?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties